Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πώς καταγράφουν τα διεθνή ΜΜΕ τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πώς καταγράφουν τα διεθνή ΜΜΕ τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη

Η επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη επί της Έφης Αχτσιόγλου στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη προέδρου καταγράφηκε εκτενώς και από τα διεθνή ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινά η εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ – Το μεσημέρι στη Βουλή η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα (Video)

«Το αουτσάιντερ επικράτησε στην εκλογική κούρσα», έγραψε ο Guardian, ενώ το Associated Press αναφέρθηκε στον «νεοφώτιστο στην πολιτική Κασσελάκη που εξελέγη νέος ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα», σημειώνοντας ότι «τα μέλη του κόμματος ένιωσαν την ανάγκη για την αλλαγή».

Η ιταλική La Repubblica χαρακτήρισε ως «συγκλονιστικό» το αποτέλεσμα των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι ο Κασσελάκης θα αναλάβει τη «μετά Τσίπρα εποχή στο κόμμα», ενώ η γαλλική Le Monde σημείωσε ότι η υποψηφιότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «ενόχλησε τα παλαιά στελέχη του κόμματος».

Το Reuters εστίασε στο βιογραφικό του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι διεξήγε «μία επιδέξια καμπάνια στα social media, αναφέροντας ότι μπορεί να βάλει τέλος στην κυριαρχία της ΝΔ στην εξουσία. Η επικράτηση του ήρθε απέναντι σε πέντε υποψηφίους, οι περισσότεροι εξ αυτών υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος».

Για το Euractiv, η εκλογή Κασσελάκη «κλόνισε το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας», καθώς οι πολίτες «γύρισαν την πλάτη στο παραδοσιακό και κυρίαρχο πολιτικό κατεστημένο που διέπεται από νεποτισμό».

Διαβάστε σχετικά: Euractiv για Κασσελάκη: Η εκλογή που τραντάζει το πολιτικό σύστημα

«Τον Αύγουστο, η ανακοίνωση του 35χρονου ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος αιφνιδίασε τον πολιτικό κόσμο. Ο Κασσελάκης έχει συστηθεί ως ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος που επιθυμεί να δράσει για την κοινωνική ισότητα, τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Αν και αναγνωρίζει ότι έχει μικρή εμπειρία σε ένα πολιτικό κόμμα, υποστηρίζει ότι η εμπειρία της ζωής του θα τον βοηθήσει να θέσει το κόμμα σε έναν νέο δρόμο», έγραψε -μεταξύ άλλων- το Bloomberg αναλύοντας το προφίλ του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ισπανική El Mundo στάθηκε στις αντιδράσεις που έφερε εντός του κόμματος η ραγδαία άνοδος και η δημοτικότητα που απέκτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ευρωπαϊκή έκδοση του Politico φιλοξενείται κείμενο της Νεκταρίας Σταμούλη για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη με τίτλο: «Το αριστερίστικο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα έχει νέο ηγέτη: Έναν πρώην τραπεζίτη». Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: «Σε μια αναπάντεχη κίνηση για ένα κόμμα που ιδρύθηκε πάνω σε μια πλατφόρμα κατά των τραπεζιτών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας, ΣΥΡΙΖΑ, εξέλεξε για νέο ηγέτη του τον πρώην trader της Goldman Sachs Στέφανο Κασσελάκη».

Σύμφωνα με το Politico: «Ο νεοεισερχόμενος Κασσελάκης εμφανίστηκε κυριολεκτικά από το πουθενά όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στα τέλη Αυγούστου και κατάφερε να περάσει μπροστά από την πρώην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, την πρώτη γυναίκα που διεκδίκησε την θέση και μέχρι τότε φαβορί για την νέα ηγεσία. Ο Κασσελάκης είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι ηγέτης κόμματος στην Ελλάδα, είναι παντρεμένος με τον Αμερικανό Τάιλερ Μακ Μπεθ, νοσοκόμο σε ΜΕΘ». Όπως σημειώνει το Politico, κατά την προεκλογική εκστρατεία «Ο Κασσελάκης απέφυγε τις συνεντεύξεις και οι πολιτικές του θέσεις είναι κάθε άλλο παρά ξεκάθαρες». Παράλληλα, το Politico μεταδίδει και δηλώσεις του πολιτικού αναλυτή Πέτρου Ιωαννίδη της About People ο οποίος υποστήριξε πως: «Κανένας από τους άλλους υποψηφίους δεν ενθουσίασε ή έπεισε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν ανατραφεί με το προφίλ ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα και έψαχναν κάποιον που να του μοιάζει. Κανείς από τους άλλους δεν έμοιαζε να έχει αυτά τα ηγετικά χαρακτηριστικά. Έτσι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σε κάποιον που δεν ήξεραν με την ελπίδα ότι αυτός θα είναι πιο κοντά στο «ιδανικό» τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter