Εκλογική ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ για προσέλκυση ψηφοφόρων

Εκλογική ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ για προσέλκυση ψηφοφόρων

Στα μεγάλα αστικά κέντρα ρίχνει  το βάρος της εκλογικής μάχης η Χαριλάου Τρικούπη. Έμπειρα στελέχη  της  ακτινογραφούν τα πολιτικά δεδομένα και αναπροσαρμόζουν την εκλογική τακτική σε οργανωτικό επίπεδο. Θεωρούν ότι η «γαλάζια» μονοδιάστατη προσέγγιση της πλειονότητας των ΜΜΕ πλήττει ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που, κατά τα στελέχη του, δεν έχουν μεγάλη εκπροσώπηση σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Είναι κάτι που επισημάνθηκε από το ηγετικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη και κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος (Δευτέρα 27.6.2022). Όμως, από την ανάλυση των στοιχείων, φαίνεται ότι αυτό συνδυάζεται με την διαπίστωση ότι πρέπει να τονωθεί η ελκτικότητα  του προγραμματικού λόγου και μέσω των προσώπων που θα τον μεταφέρουν, είτε πρόκειται για κομματικά μέλη είτε για στελέχη/υποψήφιους βουλευτές, καθώς παρατηρείται ένα «πάγωμα» στο ενδιαφέρον των ψηφοφόρων.

Τα  στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δρουν πλέον συστηματικά για να μεταδώσουν το πολιτικό μήνυμα προς τους πολίτες , όχι μόνο για μια άλλη κυβέρνηση αλλά και για ένα άλλο πολιτικό σχέδιο ανάταξης της χώρας, όπως διατείνεται το ηγετικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη.

Έτσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έχει σημάνει συναγερμό ώστε να πυκνώσουν οι παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα – κυρίως στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε πόλεις της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας – με την παρουσία στελεχών για επικοινωνία διά ζώσης με τον κόσμο.  Μάλιστα, στις εκλογικές περιφέρειες του Αττικού λεκανοπεδίου αλλά και της Θεσσαλονίκης, όπου λόγω του μεγάλου αριθμού των εκλογέων, διαμορφώνεται πιο δύσκολο το προεκλογικό τοπίο, ξεκινούν συντονισμένα εξορμήσεις με επιμονή και ένταση.

Παράλληλα,  και η Θεσσαλία βρίσκεται στο επίκεντρο της εξόρμησης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Λάρισα (Τετάρτη 29.6.2022),  σε εκδήλωση εν είδει  θεματικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την αγροτική οικονομία και την τόνωση του πρωτογενούς τομέα, γίνεται  στο πλαίσιο ανάδειξης των θέσεων του κόμματος. Αυτή την περίοδο ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος είναι σε αναβρασμό, λόγω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας, των αυξήσεων στις πρώτες ύλες, στα λιπάσματα, και στις ζωοτροφές.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι  κατηγορούν την κυβέρνηση της ΝΔ ότι παρά τις προειδοποιήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών δεν έλαβε μέτρα για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων (που επιτάθηκαν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία). Είναι ζητήματα που συνδέονται και με την επιβίωση των αγροτών και κτηνοτρόφων αλλά και με σοβαρές επιπτώσεις στη διατροφή.  Έχει πρόσθετη σημασία ότι στον προγραμματισμό της Χαριλάου Τρικούπη περιελήφθησαν και οι περιοδείες  κατά το διήμερο 28-29 Ιουνίου  στα Φάρσαλα, στη Λάρισα,  στην Ελασσόνα και στον Τύρναβο  κομματικού κλιμακίου, στο οποίο μετείχαν η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , Ευαγγελία Λιακούλη (η Λάρισα είναι εκλογική της περιφέρεια) και ο Εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Μάντζος.   Η Φθιώτιδα ορίστηκε επόμενος σταθμός του Νίκου Ανδρουλάκη, με ομιλία στη Λαμία.

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι παρεμβάσεις στην Αττική,  όπου δίνεται και σκληρή μάχη μεταξύ υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εκλογικές περιφέρειές της. Για παράδειγμα  μια από τις πιο δυνατές μάχες για την εκλογή τους θα δώσουν στο νότιο τομέα  μεταξύ άλλων ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ο δικηγόρος και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, η βουλευτής Τόνια Αντωνίου, οι πρώην υπουργοί  Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Γιώργος  Πεταλωτής , η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Αναστασία Σιμητροπούλου. Το ίδιο δύσκολη είναι και η μάχη του Δυτικού Τοµέα της Β’ Αθηνών (Μιχάλης Καρχιμάκης,  Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Κατερινόπουλος κ.ά.) αλλά και  στην Ανατολική Ανατολική Αττική (πρώην Γραμματέας της  Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης,  τα μέλη της ΚΠΕ Γιάννης Σμέρος και Βασιλική Αναστασίου κ.ά.).

Στον βόρειο τομέα , όπου έχει ισχυρά ερείσματα ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος,  θα κατέλθουν σύμφωνα με διαρροές, η στενή συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ  Γιώργου Παπανδρέου Εφη Χαλάτση, ο πρώην  γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ  Πάνος Βλάχος , η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, η πρώην υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη ενώ ακούγονται επίσης τα ονόματα  του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου, και της ηθοποιού  Γωγώς Μπρέμπου, η οποία ήταν μέλος του προεδρείου του 3ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Πάντως, οι τελικές αποφάσεις μένει να αποτυπωθούν στα ψηφοδέλτια, η σύνθεση των οποίων για τις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες θα έχει ανακοινωθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη έως τέλος Ιουλίου.

Η μόνιμη επωδός του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θέλει μια ισχυρή εντολή στις εκλογές, χωρίς να προσδιορίζει  ποσοστό.  Οπως ανέφερε πρόσφατα  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή του (Ρ/Σ Σκάι 28.6.2022), «όσο πιο ισχυροί είμαστε τόσο πιο πολλές πιθανότητες ο ελληνικός λαός να έχει και σταθερότητα και μια προοδευτική κυβέρνηση με τη Σοσιαλδημοκρατία στον αξιακό της πυρήνα και με συγκεκριμένες προτεραιότητες»,

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter