Εκτός τόπου και χρόνου ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλία: Τερμάτισε τις προκλήσεις για τα μάτια του Αγοραστού

Εκτός τόπου και χρόνου ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλία: Τερμάτισε τις προκλήσεις για τα μάτια του Αγοραστού

Σε ρεσιτάλ προκλητικότητας και παραχάραξης της πραγματικότητας μετέτρεψε την επίσκεψή του στη Θεσσαλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είδε… χαμογελαστά πρόσωπα και «γέφυρες που άντεξαν» και επιβεβαίωσε τον κυβερνητικό εκβιασμό που ξεκίνησαν οι υπουργοί της κυβέρνησης Άδωνης Γεωργιάδης και Λευτέρης Αυγενάκης για την εκλογή του Κώστα Αγοραστού.

«Έχει μεγάλη σημασία την επόμενη μέρα να μπορούμε να συνεργαστούμε με Περιφερειάρχες και με Δημάρχους οι οποίοι να συμμερίζονται το δικό μας αναπτυξιακό όραμα. Χρέος μας είναι να συνεργαστούμε με όλους, αυτό επιτάσσει ο θεσμικός μας ρόλος. Έχουμε, όμως, πολιτική προτίμηση σαφή. Δεν την κρύψαμε, δεν κρυφτήκαμε στα δύσκολα» έβαλε και την δική του υπογραφή με πιο… κόσμια λόγια στον κυβερνητικό εκβιασμό που διεξάγει τις τελευταίες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου για την εκλογή του εκλεκτού της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλία, Κώστα Αγοραστού.

Επισκεπτόμενος τη Θεσσαλία και τη Λάρισα στην κυριολεξία στο «παρά ένα» της λήξης της προεκλογικής περιόδου για τη δεύτερη Κυριακή, ο πρωθυπουργός προχώρησε στον απόλυτο εμπαιγμό των Θεσσαλών, τόσο για τη διπλή καταστροφή που συντελέστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες από τις πλημμύρες, όσο και για την ακρίβεια που μαστίζει όλη τη χώρα.

«Όπως φτιάξαμε το ορεινό δίκτυο της Αργιθέας και άντεξε βασικά στη θεομηνία και οι γέφυρες που φτιάξαμε άντεξαν και αυτές, όπως άντεξαν και πολλά από τα σημαντικά έργα τα οποία είχαν γίνει μετά τον “Ιανό”, έτσι θα ξαναφτιάξουμε τα οδικά μας δίκτυα, θα ξαναφτιάξουμε τις γέφυρές μας, θα ξαναφτιάξουμε τα τρένα μας. Θα τα ξαναφτιάξουμε με άλλους κανόνες ανθεκτικότητας, γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι πια, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την κλιματική κρίση, η οποία είναι ήδη εδώ» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ έφτασε στο σημείο να βαφτίσει την τεράστια καταστροφή ως… «μια στιγμή», για την οποία κάλεσε τους Θεσσαλούς «να μην ακυρώσει ένα σημαντικότατο έργο» του απερχόμενου περιφερειάρχη Αγοραστού.

«Ξέρω ότι και εδώ, στη Θεσσαλία και στην Περιφέρεια έγιναν πολλά πράγματα. Έγιναν πολλά πράγματα τα οποία μερικές φορές δεν αναγνωρίστηκαν, διότι καταλαβαίνω απόλυτα την οργή μετά από μια μεγάλη καταστροφή, που ενδεχομένως να ξεπερνάει τις δυνατότητες όλων μας. Δεν θέλω, όμως, φίλες και φίλοι, μία στιγμή, μια φυσική καταστροφή, να ακυρώσει ένα σημαντικότατο έργο το οποίο έκανε η Περιφέρεια όλα τα περασμένα χρόνια. Θα ήταν άδικο αν συνέβαινε κάτι τέτοιο» συνέχισε να εμπαίζει τους πολίτες στην πολύπαθη περιφέρεια της Θεσσαλίας, τους οποίους μάλιστα υποστήριξε πως είδε… χαμογελαστούς «παρά τις δυσκολίες της ακρίβειας».

«Η Θεσσαλία αξίζει πραγματικά να μπορέσει να γίνει η αναπτυξιακή “ατμομηχανή” της χώρας. Ήδη έχουμε κάνει πολλά βήματα. Περπατάω σήμερα, βλέπω μία αγορά γεμάτη, βλέπω πιο χαμογελαστά πρόσωπα παρά τις δυσκολίες της ακρίβειας. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί, φίλες και φίλοι, η οικονομία αναπτύσσεται και μαζί με την ανάπτυξη της οικονομίας αναπτύσσεται και η Λάρισα, αναπτύσσεται η Θεσσαλία. Και αυτό σημαίνει τελικά ένα καλύτερο μέλλον για την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά» ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός, που φαίνεται πως δεν του έφτανε το ρεσιτάλ εκβιασμών των Γεωργιάδη-Αυγενάκη-Μπέου για την εκλογή του υποψηφίου του, αλλά επιχειρεί και την απόλυτη παραχάραξη της πραγματικότητας.

Για το τέλος, σχεδόν… παρακαλάει τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον εκλεκτό του, σημειώνοντας πως «θέλω, λοιπόν, να σας ζητήσω να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες πίκρες -πάντα μπορεί να υπάρχουν-, τις όποιες στεναχώριες της στιγμής. Ξέρω, είμαι αρκετά χρόνια στην πολιτική για να ξέρω ότι πάντα οι τοπικές εκλογές εξάπτουν τα πάθη, αλλά να δούμε και να μείνουμε εστιασμένοι στο μεγάλο στόχο».

Διαβάστε σχετικά: Πλημμύρες Θεσσαλία: Παραδοχή Αγοραστού για μυστική αλληλογραφία με Καραμανλή για τα αντιπλημμυρικά

Πλημμύρες: Αγοραστός και Πυροσβεστική επιχειρούν να συγκαλύψουν ενδεχόμενες ευθύνες για την κακοκαιρία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter