Πλημμύρες: Αγοραστός και Πυροσβεστική επιχειρούν να συγκαλύψουν ενδεχόμενες ευθύνες για την κακοκαιρία

Πλημμύρες: Αγοραστός και Πυροσβεστική επιχειρούν να συγκαλύψουν ενδεχόμενες ευθύνες για την κακοκαιρία

Σε «ωμή» απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών διά της άρνησης χορήγησης στοιχείων σε τεχνικό σύμβουλο πλημμυροπαθών για την κακοκαιρία Daniel προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πυροσβεστικής, όπως καταγγέλλει στο documentonews.gr, ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος ε.α. και τεχνικός σύμβουλος σε οικογένεια πλημμυροπαθών, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Δείτε επίσης: Θεσσαλία: Μετά τις πλημμύρες «βρέχει» μηνύσεις από τους πολίτες – Ποιους βάζουν στο κάδρο

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Πυροσβεστικής Διοίκηση Θεσσαλίας αρνήθηκε να χορηγήσει πολύτιμα στοιχεία που είχε ζητήσει με την ιδιότητα του πραγματογνώμονα ο κ. Γκουρμπάτσης, προκειμένου να συντάξει τεχνική έκθεση για λογαριασμό οικογένειας πλημμυροπαθών. Μάλιστα η Πυροσβεστική επικαλείται νομικίστικους ισχυρισμούς σε μια προσπάθεια απόκρυψης κρίσιμων στοιχείων τα οποία και θα ληφθούν υπ’ όψη της Δικαιοσύνης.

Πιο αναλυτικά η Πυροσβεστική αρνείται να να χορηγήσει τα δεδομένα που είχε ζητήσει ο πρώην υπαρχηγός του Σώματος, καθώς, όπως ισχυρίζονται, δεν είναι σίγουροι εάν ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας πλημμυροπαθών διαθέτει «εύλογο ενδιαφέρον». Μάλιστα οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, επικαλούνται στην απάντηση τους την «άποψη της Νομικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος». Είναι ολοφάνερο ότι πριν καλά καλά στεγνώσουν τα νερά από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, στην Πυροσβεστική έχει ξεκινήσει επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών με νομικίστικα προσκόμματα. Κάτι που θα πρέπει να δουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς που χειρίζονται τις έρευνες μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη. Εάν δεν κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά τότε είναι πολύ πιθανόν να χαθούν κρίσιμα και πολύτιμα στοιχεία. Κάτι τέτοιο άλλωστε είχαν προσπαθήσει οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής και με την τραγωδία για το Μάτι, όταν προσπάθησαν να κρύψουν στοιχεία από τον έμπειρο ανακριτή Θανάση Μαρνέρη, που χειριζόταν την υπόθεση.

Προκλητική «σιωπή» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εκτός από την Πυροσβεστική, και η Περιφέρεια Θεσσαλίας ακολουθεί το ίδιο μοτίβο. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόμοιο αίτημα έχει υποβάλλει ο κ. Γκουρμπάτσης και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ωστόσο μέχρι και σήμερα καμία επίσημη απάντηση δεν έχει λάβει. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ένα από τα πρόσωπα στα οποία κάτοικοι της περιοχής επιρρίπτουν ευθύνες προσωπικά για την καταστροφή είναι ο νυν Περιφερειάρχης και ξανά υποψήφιος την προσεχή Κυριακή, Κώστας Αγοραστός. Μάλιστα, όπως έχει ανακοινώσει ήδη ο γνωστός δικηγόρος Στέλιος Σούρλας, πάνω από 150 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στη Φαρκαδόνα Τρικάλων προκειμένου να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ αναμένονται και άλλες παρόμοιες κινήσεις από εξοργισμένους κατοίκους.

Γκουρμπάτσης: Οι υπαίτιοι θα αποκαλυφτούν και θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη

Σε δήλωση του στο documentonews.gr ο κ. Γκουρμπάτσης κάνει λόγο για «επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών», ενώ επισημαίνει πως «οι υπαίτιοι θα αποκαλυφτούν και θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν». Ας ελπίσουμε βέβαια ότι και οι έρευνες της Δικαιοσύνης θα κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε πραγματικά να καθίσουν στο «σκαμνί» οι υπεύθυνοι της τραγωδίας.

«Η Πυροσβεστική δεν έχει αντιληφτεί ότι σε ένα κράτος δικαίου υπάρχουν νόμοι και πρέπει να εφαρμόζονται. Θεωρεί η Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος ότι είναι υπεράνω των νόμων και δικαιούται να αρνείται να χορηγεί στοιχεία σε κάθε φορολογούμενο πολίτη που έχοντας έννομο συμφέρον δικαιούται να λάβει γνώση αυτών, προκειμένου να ζητήσει έννομη προστασία. Ειδικότερα αρνείται, γιατί επιχειρεί να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες, που σίγουρα υπάρχουν, στοιχεία σε πληρεξούσιο δικηγόρο πλημμυροπαθών που με όρισε Τεχνικό Σύμβουλο και μάλιστα και με τον ίδιο πλημμυροπαθή σε χωριό των Τρικάλων από την καταιγίδα Daniel, που έπληξε πρόσφατα τον θεσσαλικό κάμπο και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη 2023. Όλοι οι υπαίτιοι θα αποκαλυφτούν και θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν».

Διαβάστε επίσης: Ξεχειλίζει η οργή στη Θεσσαλία και πέφτουν βροχή οι μηνύσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter