Συνταξιούχοι: Άθλιος μηχανορράφος ο Κ. Μητσοτάκης, μας «σκοτώνει»

Συνταξιούχοι: Άθλιος μηχανορράφος ο Κ. Μητσοτάκης, μας «σκοτώνει»

Με μία ανακοίνωση φωτιά το πάντα μαχητικό Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων επιτίθεται κατά της Κυβέρνησης κατηγορώντας προσωπικά τον Κ. Μητσοτάκη ότι βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Με ανακοίνωση του παραμερίζει τους δύο υπουργούς Βρούτση και Χατζηδάκη και σκοπεύει κατά του πρωθυπουργού μιλώντας για ξεπούλημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Μάλιστα χαρακτηρίζει τον νεότευκτο θεσμό του project manager για τις εκκρεμείς συντάξεις ως μία άθλια μεθόδευση!!!

Ανάλγητοι μηχανορραφούν

«Εσκεμμένα ήθελαν να απαξιώσουν τον e-ΕΦΚΑ και να επιταχύνουν την ήδη απορρύθμισή του, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους σε απόγνωση, για να δώσουν το «μαγαζί» στο «σωτήρα ιδιώτη». Με αποτέλεσμα οι 180 χιλιάδες συντάξεις, οι οποίες υπήρχαν σε εκκρεμότητα, να φτάσουν σήμερα τις 421 χιλιάδες. Ο κ. Βρούτσης, φρόντισε να διώξει ικανά στελέχη, μεταθέτοντας πότε από εδώ και πότε από κει, και τις περισσότερες φορές αναγκάζοντάς τα σε παραίτηση (συνταξιοδότηση), έτσι απορρύθμισε το σύστημα ώστε να βαλτώσει εσκεμμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ. Ο κος Νίκος Χατζόπουλος, δεν είναι κάποιος εκτός του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αφού ήταν υπάλληλος του ΙΚΑ και επιπρόσθετα επί σειρά ετών πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.

Παραθέτοντας στοιχεία πέραν πάσης αμφισβήτησης (αφού πρόκειται για δημόσια έγγραφα από το σύστημα ΄Ατλας) το ΕΝΔΙΣΥ αποκαλύπτει ότι το 2020, η έκδοση οριστικών αποφάσεων συντάξεων αυξήθηκε έως και 309%. «Εδώ αποδεικνύεται περίτρανα, ότι με το υπάρχον σύστημα και αν υπήρχε πολιτική βούληση σε διάστημα 20 μηνών διακυβέρνησης, το σύνολο των εκκρεμοτήτων θα ήταν κάτω από 150.000» αναγράφεται σχετικά στην οργίλη ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ. .

Περισσότερες από 400.000 οι εκκρεμείς

Από τις 421.400 εκκρεμότητες οι 176.000 είναι σε εκκρεμότητα κύριας σύνταξης. Προσωρινή έχει πάρει μόνο το 1/3, ενώ τα 2/3 δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Επικουρικές: 123.000 σε εκκρεμότητα, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. ΕΦΑΠΑΞ: 60.000 σε εκκρεμότητα, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Και το πιο τρομερό είναι η παράλληλη ασφάλιση σε 62.400 συνταξιούχους που εδώ και 56 μήνες δεν έχει φτιαχτεί το λογισμικό (η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στον άνθρωπο που, παράτυπα διοικεί και την ΗΔΙΚΑ αλλά και τον ΕΦΚΑ Χ. Χάλαρη, ο οποίος απαιτεί να τον προσφωνούν δόκτωρα γιατί κατέχει διδακτορικό αλλά δεν μπορεί να λύσει ούτε τα αυτονόητα), με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί η σύνταξή τους και να μην έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ.

Όλα αυτά φέρνουν τους συνταξιούχους να αναρωτιούνται για το αν μπορεί ένας πρωθυπουργός να είναι τόσο ανάλγητος όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να ορρωδεί έμπροσθεν της εξαθλίωσης που έφεραν οι άθλιες μεθοδεύσεις αυτού και των Γ. Βρούτση και Χ. Χάλαρη σε χιλιάδες συνταξιούχους που ζουν επί σειρά ετών περιμένοντας το αγαθό που λέγεται σύνταξη.

«Αποδεικνύεται ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας και η Κυβέρνησή του, δουλεύουν προς όφελος των πολυεθνικών και των ιδιωτικών συμφερόντων της χώρας, προσλαμβάνοντας project manager», επισημαίνεται σχετικά!

Ανάστατοι οι συνταξιούχοι

«Προειδοποιούμε τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, πως θα βρει απέναντί της, σύσσωμους τους συνταξιούχους, αν επιχειρήσει αυτή την έμμεση ιδιωτικοποίηση του Φορέα Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας. Όχι άλλα παιχνίδια με τις συντάξεις μας! Τους πληροφορούμε ότι το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) δεν θα τους επιτρέψει να παίξουν αυτό το άθλιο παιχνίδι εις βάρος των ταλαιπωρημένων και εξαθλιωμένων συνταξιούχων. Φτάνει πια!» καταλήγει η οργίλη ανακοίνωση…

Συγκριτικός πίνακας 2019 και 2020 από το σύστημα ΑΛΤΑΣ υπογεγραμμένος από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Χάλαρη που αποδεικνύει ότι το 2020, η έκδοση οριστικών αποφάσεων συντάξεων αυξήθηκε έως και309%. (19.632/ 6.334 Χ 100% = 309% : προκύπτει από σύγκριση των μήνων Αυγούστου 2019 και Σεπτέμβρη 2020)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter