Ένοχος για απάτη εφοπλιστής, χορηγός βραβείου για το Λιμενικό Σώμα

Ένοχος για απάτη εφοπλιστής, χορηγός βραβείου για το Λιμενικό Σώμα
Φωτογραφία: Διαδίκτυο

Δικαστήριο του Λονδίνου απεφάνθη πως ο Έλληνας πλοιοκτήτης Μάριος Ηλιόπουλος είναι ένοχος για απάτη, αφού σκηνοθέτησε πειρατεία σε τάνκερ συμφερόντων του για να καρπωθεί τα 77 εκατ. δολάρια της αποζημίωσης, όπως γράφει το πρακτορείο Bloomberg .

Ο εφοπλιστής, ιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης στην εταιρία SeaJets, που πρόσφατα βραβεύθηκε από τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου για την «συνολική προσφορά του» στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι, φέρεται να έχει οργανώσει συνωμοσία για την εξαπάτηση των ασφαλιστών του, σε συνεργασία με μέλη του πληρώματος και στελέχη της ακτοφυλακής της Υεμένης, το 2011.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Ο ίδιος ο εφοπλιστής φέρεται να είναι χορηγός βραβείου για την Ασφάλεια/The Safety Award που δόθηκε φέτος στο Λιμενικό Σώμα (Ελληνική Ακτοφυλακή).

Το βραβείο δόθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο ξενοδοχείο «Athenaeum InterContinental» για την εκδήλωση του 2019, η οποία διοργανώθηκε από τη Lloyd’s List, τον διεθνή ναυτιλιακό πάροχο πληροφοριών, που ιδρύθηκε ως εφημερίδα το 1734.

Από την ίδια τελετή πάντως ο κ. Ηλιόπουλος δεν έφυγε χωρίς βραβείο. Όπως διαβάζουμε «Ship of the Year με χορηγό την RightShip ανεδείχθη το WorldChampion jet της Seajets. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος»

Βέβαια είναι απορίας άξιο πως ένας καταδικασμένος εφοπλιστής θεσμοθετεί βραβείο ασφάλειας αλλά ακόμα περισσότερα ερωτήματα τίθενται και για τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος είχε αποστείλει και βίντεο χαιρετισμό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter