Εντάξει, ας πεθάνουν άμαχοι, αλλά όχι και πολλοί…

Εντάξει, ας πεθάνουν άμαχοι, αλλά όχι και πολλοί…

«Θα συνεχίζουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι κι αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος. Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας». Αυτά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Ισραήλ, χωρίς φυσικά να μπει στη διαδικασία να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης.


*** Εν ολίγοις, εντάξει, κάντε ό,τι γουστάρετε, σφάξτε και δολοφονήστε αμάχους, αλλά μην το παρακάνετε κιόλας, μας βλέπουν. Αυτό είπε η πρωθυπουργάρα μας στον ισραηλινό ομόλογό του. Ούτε κατάπαυση πυρός, ούτε ανθρωπιστική παύση, ούτε τίποτα. Το μόνο που ένοιαζε τον Μητσοτάκη ήταν να κάνει, για ευνόητους λόγους, χειραψία με τον Νετανιάχου. Όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία. Ποια ειρήνη; Ποιο διεθνές δίκαιο; Ποια προστασία των αμάχων και νοσοκομείων; Αυτές είναι αφηρημένες έννοιες.


*** Κουβέντα φυσικά και για τον θάνατο αμάχων στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου, το οποίο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον Νετανιάχου να προστατευθεί. Όχι, ας τολμούσε κιόλας.

*** Τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν και σειρά στο Netflix. Όχι ότι θα την έβλεπε κάποιος, αλλά μαζί με τις υπόλοιπες σειρές θα χωρούσε σίγουρα κι αυτή. Οι σεναριογράφοι θα είχαν υλικό για τουλάχιστον δύο σεζόν. Ειδικά αν την έπιαναν από τις εθνικές εκλογές και μετά.

*** Αποχώρησε ο Κούλογλου (ναι, ήταν μέχρι χθες στην ευρωομάδα), ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την έδρα, ο Βίτσας προαναγγέλλει νέο κόμμα, το οποίο «βαφτίζει» κιόλας ΑΟΡΑ, ο Φίλης δηλώνει ευθέως ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας και τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά. Και όλα αυτά ενώ η πλειοψηφία στηρίζει Τζουμάκα μετά τα όσα είπε. Δυο σεζόν είπα; Γράψτε λάθος. Τρεις σεζόν…


*** Αυτοί όχι σε Συνέδριο δεν θα προλάβουν να πάνε, αλλά ούτε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 11 και 12 Νοεμβρίου. Ξέρετε τι μπορεί να γίνει στην Κουμουνδούρου μέσα σε 17 μέρες; Άλλες 2 σεζόν στο Netfilx για πλάκα. Στο Συνέδριο, δε, τους βλέπω να πηγαίνουν με καπνογόνα, κροτίδες και να φωνάζουν «δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε μυαλό, θα σας στείλουμε στον αγύριστο».

*** Ούτε λέξη δεν είπαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας για το κόστος των ζημιών στο Στεφανοβικείο με τα… υποβρύχια ελικόπτερα. Όχι που θα ‘λεγαν.

*** Όταν ο Μητσοτάκης και ο Γεραπετρίτης έλεγαν ότι το κράτος θα σταθεί δίπλα στους τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών υπήρχε κάποιος που τους πίστεψε; Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη, πολυτραυματίας από τη σιδηροδρομική τραγωδία δηλώνει ότι δεν τους πήρε κανείς ούτε ένα τηλέφωνο. Παράλληλα πληρώνει από την τσέπη της για τα πάντα, προκειμένου να αποζημιωθεί όταν και αν.
Αλλά να μεταθέσουν τις εκλογές για αργότερα ήξεραν…


*** Παρακολούθησα τα όσα έγιναν την Κυριακή στο Καραϊσκάκη, με την κροτίδα που έσκασε δίπλα στον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Δεν με νοιάζει ούτε τι ομάδα είναι ο γιατρός, ούτε τι παιχνίδι έπαιξαν μετά τη διακοπή οι δύο ΠΑΕ προς όφελός τους. Με νοιάζει πόσο εύκολα συνεχίζουν να περνούν οι κροτίδες δύο μήνες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και τις εξαγγελίες Μητσοτάκη ότι ο έλεγχος των οπαδών θα γίνεται από αστυνομικούς για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα.

*** Αυξήσεις σοκ έρχονται στο ηλεκτρικό ρεύμα το επόμενο διάστημα. Βάλτε και την τιμή του λαδιού που θα είναι στα ύψη, βάλτε και την αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ, βάλτε και τις ανατιμήσεις στα καύσιμα, καλά θα περάσουμε και φέτος.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter