Έντι Τζόνσον: «Χάρη στον Ιωαννίδη ζωντάνεψα»

Έντι Τζόνσον: «Χάρη στον Ιωαννίδη ζωντάνεψα»

Την προσωπική του αναγέννηση μετά από μεγάλο διάστημα μάχης με την κατάθλιψη απέδωσε στον Γιάννη Ιωαννίδη ο Έντι Τζόνσον. Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας έπαιξε στον Ολυμπιακό την περίοδο 1994-95 και τον βοήθησε να φτάσει μέχρι το final four της Σαραγόσα με προπονητή τον Ιωαννίδη.

Το μήνυμα του Τζόνσον: «Έφυγα από το ΝΒΑ το 1994-1995 για να δουλέψω στην ψυχική μου υγεία. Η πίεση του μπάσκετ, το γεγονός ότι μεγάλωνα και ότι είχα διαφορετική αντιμετώπιση μου στοίχισε. Αυτός ο άνθρωπος (εννοώντας τον Ιωαννίδη) με αναζωογόνησε και μου επέτρεψε να αισθανθώ σημαντικός, δίνοντας μου το “πράσινο φως” να είμαι ξανά ο εαυτός μου στο παρκέ. Αναπαύσου εν ειρήνη κόουτς».

Στην ίδια ομάδα έπαιζε και ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος έγραψε το παρακάτω κατευόδιο:
«Αποχαιρετάμε τον Γιάννη Ιωαννίδη. Αποχαιρετάμε τον άνθρωπο που σημάδεψε τα νεανικά μας χρόνια κι αισθάνομαι ότι τα παίρνει μαζί του. Για μένα ο αντίπαλος, ο φίλος μου, ο συνομιλητής μου, ο coach ήταν μέλος της οικογένειας μου. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ τόσο γιατί ήταν ο σημαντικότερος προπονητής όσο και για τον σύνθετο εκρηκτικό χαρακτήρα του. Πάνω απ’ όλα ο “Ξανθός” ήταν ένας δίκαιος άνθρωπος που δεν άφηνε ποτέ τα προσωπικά του πείσματα πιστεύω η εγωισμούς να παρεμβάλλονται στο δρόμο για την Νίκη».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε τα εξής:

«Είναι πολύ δύσκολη στιγμή να αποχαιρετάς ανθρώπους, με τους οποίους έχεις ζήσει μερικά από τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής σου. Ήταν εκείνος που εισηγήθηκε τη μεταγραφή μου στον Άρη, πίστεψε σε μένα και όλοι μαζί δημιουργήσαμε κάτι που έμεινε στην ιστορία γιατί άλλαξε τα δεδομένα της εποχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε ένας ξεχωριστός άνθρωπος και προπονητής, που έγραψε τη δική του ιστορία στο μπάσκετ. Παθιασμένος με το παιχνίδι, ασυμβίβαστος με την ήττα, άφησε το δικό του στίγμα και συνέβαλε τα μέγιστα στην εκτόξευση της δημοτικότητας του μπάσκετ.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και ειδικά στη σύζυγό του, τη Γιούλα, και την κόρη τους. Coach, ευχαριστούμε για όλα. Καλό σου ταξίδι. Να είσαι καλά εκεί που πας».

Συλλυπητήριες δηλώσεις έκαναν μεταξύ πολλών άλλων ο Βασίλης Σπανούλης, ο Δημήτρης Ιτούδης, o Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Μίλαν Τόμιτς.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Καλό ταξίδι Γιάννη Ιωαννίδη. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του “Ξανθού” του ελληνικού μπάσκετ, που υπηρέτησε τον αθλητισμό από διάφορες θέσεις και υπήρξε μεγάλος αντίπαλος της ομάδας μας πάνω στο παρκέ. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Την Παρασκευή η κηδεία

Η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη που απεβίωσε σήμερα στα 78 του θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής στον οικογενειακό τάφο στη Θεσσαλονίκη. Αύριο θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη Βούλα.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης – Βαρύ πένθος στον ελληνικό αθλητισμό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter