Έντονες αντιδράσεις της Αριστεράς για την ξαφνική και αντισυνταγματική απαγόρευση συναθροίσεων

Έντονες αντιδράσεις της Αριστεράς για την ξαφνική και αντισυνταγματική απαγόρευση συναθροίσεων

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωινή και ξαφνική απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

«Τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα γίνουν. Η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων θα γίνει κουρελόχαρτο. Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες», είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε «αντιδημοκρατική μεθόδευση η απόφαση της ΕΛΑΣ, οι επιδημιολόγοι διαφώνησαν με την επιλογή αυτή. Στόχος ο περιορισμός της λειτουργίας της δημοκρατίας», ενώ ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε: «Αντισυνταγματική απόφαση. Κίνηση πανικού που δεν έχει σχέση με την προστασία της Δημόσιας Υγείας.»

«Ο αρμόδιος υπουργός θεωρούμε ότι κρύβεται πίσω από τον αρχηγό της αστυνομίας Προσωπικά μου θυμίζει – ήμουν 16 ετών τότε –το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Ντροπή.», σημείωσε ο Γιώργος Λογιάδης από την πλευρά του ΜΕΡΑ25

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο Φίλιππος Φόρτωμας δεν έχασε ευκαιρία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, αναφερόμενος στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος κάνει απεργία πείνας ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος και όχι κάποια… κατάλυση της Δημοκρατίας. Έτσι επιλέγοντας να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα ο βουλευτής της ΝΔ κάνει αναφορά στο κείμενο 15 μελών του ΣΥΡΙΖΑ που λέει τα αυτονόητα για το Κράτος Δικαίου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται για τη Δημοκρατία αλλά δεν κόπτεται να επικρίνει μέλη του που κλείνουν το μάτι σε έναν κατά συρροή δολοφόνο, σε έναν τρομοκράτη», είπε ο Φ. Φόρτωμας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter