Επίκαιρη Ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Μειώστε τους έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα, βάλτε τέλος στην αισχροκέρδεια»

Επίκαιρη Ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: «Μειώστε τους έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα, βάλτε τέλος στην αισχροκέρδεια»

Επίκαιρη Ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας τόσο τη μείωση των έμμεσων φόρων σε τρόφιμα και καύσιμα όσο και να λάβει τέλος το πάρτι αισχροκέρδειας στην ενέργεια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αντιμετωπιστούν οι εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, καθώς το σπιράλ ακρίβειας έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες σε εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ναρκοθετώντας τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τον κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να ρυθμίσει την αγορά της ενέργειας με πλαφόν στη χονδρική και λιανική τιμή στο ρεύμα, να περιορίσει το περιθώριο κέρδους των παραγωγών ενέργειας, να προχωρήσει σε πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών και επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ ώστε να λειτουργήσει ως επιχείρηση κοινής ωφέλειας.

Ενδεικτικό είναι -σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ότι μόνο για τον Σεπτέμβριο 2022, τα υπερκέρδη των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, για τους οικιακούς και εμπορικούς πελάτες, ανέρχονται σε 485 εκατ. ευρώ.

Τούτων δοθέντων, ο Αλ. Τσίπρας θέτει τα εξής ερωτήματα στον πρωθυπουργό:

1) Προτίθεται η Κυβέρνηση να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα ώστε να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση της κοινωνίας;

2) Γιατί η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και δεν διενεργεί τους αναγκαίους ελέγχους περιστολής των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter