Επικεφαλής ρωσικής εθνοφρουράς: «Εστιάσαμε στην υπεράσπιση της Μόσχας»

Επικεφαλής ρωσικής εθνοφρουράς: «Εστιάσαμε στην υπεράσπιση της Μόσχας»

Ο Βίκτορ Ζόλοτοφ, επικεφαλής της ρωσικής εθνοφρουράς και στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της Wagner κατάφεραν να πλησιάσουν τη Μόσχα επειδή οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας εστίασαν στο να εγγυηθούν την άμυνα της πρωτεύουσας.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είχε δηλώσει ότι οι μαχητές του διήνυσαν 780 χιλιόμετρα σε μια μέρα και ήθελαν 200 χιλιόμετρα για να φθάσουν στην Μόσχα το Σάββατο, λέγοντας ότι αυτό ήταν ένα «εξαιρετικό παράδειγμα» για το πώς έπρεπε να πολεμήσει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία.

«Είναι πολύ απλό: συγκεντρώσαμε όλη τη δύναμή μας στην Μόσχα» είπε ο Ζόλοτοφ, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής των σωματοφυλάκων του προέδρου από το 2000 έως το 2013.

Ο 69χρονος Ζόλοτοφ, είπε ότι βρισκόταν σε στενή επικοινωνία με τον Πούτιν την Παρασκευή και το Σάββατο. Τα μέλη της Εθνικής Φρουράς είπε, θα εξοπλισθούν μελλοντικά με βαρύ οπλισμό και άρματα μάχης, μετά την προετοιμασία που έκαναν για να αμυνθούν στην πρωτεύουσα κατά των μαχητών της Wagner.

H Εθνική Φρουρά, μια δύναμη με περισσότερα από 340.000 μέλη, δημιουργήθηκε το 2016, πλαισιώνοντας τη ρωσική αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter