Επιμένει να ζητά εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η κοινωνία βράζει – Είμαστε η δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε.»

Επιμένει να ζητά εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η κοινωνία βράζει – Είμαστε η δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε.»

Άμεσες εθνικές κάλπες ζητούν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας πυρά στην κυβέρνηση για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, που περιλαμβάνουν την οικονομία, την ασφάλεια και το Κράτος Δικαίου.

Χθες το βράδυ, στην πρώτη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου παρουσιάστηκαν 20 από τους 83 υποψηφίους των προκριματικών εκλογών για τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης υπερασπίστηκε τα όσα ανέφερε στο άρθρο του στην Καθημερινή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πρόσφατη ευρωκαταδίκη της Ελλάδας για το Κράτος Δικαίου και παρουσίασε μερικά αποσπάσματα από το άρθρο του, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει τι είναι ψέματα:

«Είναι ψεύδος ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε. σε κατά κεφαλήν  εισόδημα και αγοραστική δύναμη ανάμεσα στους «27», ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία; Είναι η Eurostat ψεύδος;

Είναι ψεύδος ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών στις οποίες αυξάνεται ο πληθωρισμός; Μου έλεγε σήμερα ένας εκπρόσωπος από τους ξενοδόχους ότι μέσα σε ένα χρόνο οι γίγαντες έχουν αυξηθεί από 3 ευρώ στο κιλό σε 6 ευρώ στο κιλό. Ήρθε στην Κουμουνδούρου από την Πελοπόννησο για να πει ψέματα;

Είναι ψεύδος ότι στις τιμές των τροφίμων έχουμε σχεδόν διπλάσια αύξηση στην Ελλάδα έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου;

Είναι ψεύδος ότι 26% του πληθυσμού της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού;

Είναι ψεύδος ότι οι τράπεζες βγάζουν ρεκόρ κερδών και δεν παρέχουν καμία ρευστότητα στην αγορά και δεν δίνουν τίποτα στις καταθέσεις ενώ στις χορηγήσεις σας γδέρνουν;».

«Απαίτηση να φύγει η κυβέρνηση»

«Η κοινωνία βράζει. Η άμεση επικοινωνία μας με τον κόσμο βγάζει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις για όλες τις πτυχές της πολιτικής της κυβέρνησης, από τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας, της Υγείας και της Παιδείας, ως τα σκάνδαλα των υποκλοπών και της συγκάλυψης της τραγωδίας των Tεμπών, τις διαρροές προσωπικών δεδομένων και το πλήγμα στο Κράτος Δικαίου αλλά και στο μεγάλο θέμα του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Θυμίζω δε ότι η οικονομία και η ασφάλεια ήταν οι σημαίες  της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Μητσοτάκη οι οποίες προφανώς βρίσκονται σε υποστολή» τόνισε στον ΣΚΑΙ η Όλγα Γεροβασίλη και συμπλήρωσε:

«Σε μία χώρα κανονικότητας, σε ένα ευνομούμενο κράτος, μία κυβέρνηση η οποία έχει κρυφακούσει το υπουργικό συμβούλιο, την εισαγγελέα της ΕΥΠ, πολιτικούς αντιπάλους, τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων θα είχε παραιτηθεί. Τουναντίον, εδώ ακολούθησε και το σκάνδαλο της συγκάλυψης. Επομένως το να λέει κάποιος ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει είναι απαίτηση» σημείωσε.

«Η έπαρση δεν ισχύει πια»

«Θεωρούμε ότι στο διάστημα από τις εκλογές και μετά έχουν προκύψει νέα δεδομένα και στοιχεία τα οποία καλούν την κυβέρνηση να ξαναμετρηθεί. Και όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα» τόνισε η Βούλα Κεχαγιά χθες στον Real.

«Λέμε να κάνουμε εκλογές για να καταδείξουμε ότι η έπαρση και η αλαζονεία της κυβέρνησης, που θεωρεί ότι έχει το 41% στο τσεπάκι της και μπορεί να κυβερνά χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, παραβιάζοντας και τις αρχές του κράτους δικαίου ή συγκαλύπτοντας ή οδηγώντας σε μονταζιέρες, δεν ισχύει πια στην ελληνική πραγματικότητα» επεσήμανε η εκπρόσωπος τύπου της Κουμουνδούρου τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας:

«Εμείς λέμε ότι εφόσον γίνουν εκλογές εθνικές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν λέμε ότι ο στόχος μας είναι η δεύτερη θέση, εμείς λέμε ότι είμαστε κόμμα εξουσίας».

Διαβάστε επίσης:

«Κοιτάξτε εδώ τον Εσκομπάρ»: Οργή κατοίκων της Πολίχνης για την… ατελείωτη συνοδεία Μητσοτάκη (Video)

Ιταλία: Σάλος με διαφήμιση που δείχνει καλόγρια τρώει πατατάκια πριν την Θεία Κοινωνία (Video)

Μπαράν Μπουρχάν: Ομόφωνη εισήγηση για άρση ασυλίας από την Επιτροπή Δεοντολογίας – Τι απαντά ο βουλευτής

Συνελήφθη ο Αχιλλέας Μπέος

Άγιοι Ανάργυροι: Θρίλερ με τη μεταγωγή του γυναικοκτόνου στον Κορυδαλλό – Γιατί δεν έγινε δεκτός (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η ανατροπή – Ο Κασσελάκης θέτει τον πήχη πάνω από το 17%

Στο «σκαμνί» για κακούργημα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter