Επίθεση στο Ισραήλ: Με πάνω από 300 drones και πυραύλους χτύπησε το Ιράν – «Θα νικήσουμε» λέει ο Νετανιάχου

Επίθεση στο Ισραήλ: Με πάνω από 300 drones και πυραύλους χτύπησε το Ιράν – «Θα νικήσουμε» λέει ο Νετανιάχου

Aνοιξε το κουτί της Πανδώρας στη Μέση Ανατολή με την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν με εκατοντάδες drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

Το Ιράν εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, το 99% των οποίων καταρρίφθηκαν, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν πλήρως λειτουργικές και συζητούν επιλογές για τη συνέχεια.

«Ορισμένος αριθμός ιρανικών πυραύλων κατέπεσε στο ισραηλινό έδαφος, προκαλώντας ήσσονες ζημιές σε στρατιωτική βάση αλλά χωρίς να προκαλέσει θύματα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σε τηλεοπτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι χαρακτήρισε «πολύ σοβαρές» τις ενέργειες του Ιράν και δήλωσε ότι «ωθούν την περιοχή προς την κλιμάκωση».

Από την πλευρά του ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ σημείωσε ότι το Ισραήλ απέκρουσε το πρώτο μείζον κύμα ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων που εκτοξεύθηκαν εναντίον του, όμως η αντιπαράθεση δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μέσα από ανάρτησή του στο X είπε ότι το Ισραήλ θα επιτύχει τη νίκη αφού απέκρουσε μια ομοβροντία ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων. «Αναχαιτίσαμε, αποκρούσαμε, μαζί θα νικήσουμε», έγραψε ο Νετανιάχου σε σύντομη ανάρτησή του στο X.

ΗΠΑ: Καταστρέψαμε δεκάδες πυραύλους

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν δεκάδες πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που εξαπολύθηκαν από το Ιράν —καθώς και από το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη— εναντίον του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές από το Ιράν και τα ενεργούμενά του» και «καλούμε το Ιράν να σταματήσει αμέσως οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις», ανέφερε ο κ. Όστιν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αξίωσε το Ιράν να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, προσθέτοντας πως «δεν επιδιώκουμε πόλεμο με το Ιράν, αλλά δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να υποστηρίξουμε την άμυνα του Ισραήλ».

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά

Τζο Μπάιντεν: Θα διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά την Ιρανική επίθεση με drone στο Ισραήλ

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter