Ερείπια: Το χρονικό μιας διαπόμπευσης – 3 Μαΐου στον Μικρόκοσμο

Ερείπια: Το χρονικό μιας διαπόμπευσης – 3 Μαΐου στον Μικρόκοσμο

ΕΡΕΙΠΙΑ: Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μίας διαπόμπευσης 

Δέκα χρόνια μετά την «υπόθεση της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών» που ξέσπασε τον Μάιο του 2012 η ταινία της Ζωής Μαυρουδή «Ερείπια: Το χρονικό μιας διαπόμπευσης προβάλλεται στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο στις 3 Μαΐου και ώρα 19:30, με ελεύθερη είσοδο.

Το ντοκυμαντέρ πραγματεύεται την διάχυση του ηθικού στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας και την προσωποποίησή του στις φιγούρες μιας από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες, εκείνης των τοξικοεξαρτημένων, υπόπρολετάριων, οροθετικών γυναικών. Τα δημοσιεύματα της περιόδου έφεραν τίτλους όπως: «Αυτές σκορπούν τον θάνατο στο κέντρο της Αθήνας», στοχεύοντας στην ανακατεύθυνση του συλλογικού συναισθήματος οργής. Οι πολιτικοί αξιωματούχοι αποτέλεσαν τους ηθικούς αυτουργούς της διαπόμπευσης των γυναικών, συντελώντας στη δαιμονοποίηση της οροθετικότητας, της σεξεργασίας και της εξάρτησης από ουσίες, νομιμοποιώντας καταναγκαστικές ιατρικές πράξεις: και όλα αυτά στην υπηρεσία ενός προεκλογικού show.

Σκηνοθεσία: Ζωή Μαυρουδή
Διεύθυνση φωτογραφίας/κάμερα: Γιάννης Χίνος
Μοντάζ: Antonio Rochira
Post-processing: Αντώνιος Δημόπουλος
Πρωτότυπη μουσική: Fruto5
Συνθέτης: Diamanda Galás, “This is the Law of the Plague” (Plague Mass, live 1991)
Εκτέλεση Παραγωγής: Θεοδώρα Οικονομίδου, Λουκάς Σταμέλλος
Μια παρουσίαση της Ζωής Μαυρουδή, της Θεοδώρας Οικονομίδου, του Omnia TV και του περιοδικού UNFOLLOW
(Διάρκεια: 53 λεπτά)

Θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα και παρεμβάσεις της δημοσιογράφου Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου, του Μάριου Ατζέμη από τον Σύλλογο Οροθετικών, του δικηγόρου Κώστα Φαρμακίδη και εκπροσώπου συλλογικότητας εκδιδόμενων προσώπων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter