Ερυθρά Θάλασσα: Η Electrolux εξετάζει εναλλακτικές πορείες εφοδιασμού λόγω των Χούτι

Ερυθρά Θάλασσα: Η Electrolux εξετάζει εναλλακτικές πορείες εφοδιασμού λόγω των Χούτι

Η εταιρεία με έδρα τη Σουηδία ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για την εύρεση εναλλακτικών διαδρομών για να αποφύγει οποιαδήποτε διακοπή από τις επιθέσεις της πολιτοφυλακής Χούτι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Η Electrolux εκτιμά επί του παρόντος ότι ο αντίκτυπος στις παραδόσεις θα είναι περιορισμένος.

Αύξηση στα ναύλα

Η μεγαλύτερη διαθέσιμη ναυτιλιακή ικανότητα κάνει τους αναλυτές να μην ανησυχούν, αλλά αναμένουν αύξηση των ναύλων. Οι καθυστερήσεις στις αποστολές δεν θα επηρεάσουν τις αγορές για τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά υπάρχει η πιθανότητα τα καταστήματα να εξαντλήσουν τα αποθέματα μέχρι τον Φεβρουάριο, εάν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις, ανέφερε σε σημείωμα την Τρίτη η εταιρεία έρευνας της αλυσίδας εφοδιασμού, Project44.

Το ταξίδι μέσω της νότιας Αφρικής θα προσθέσει περίπου 10 ημέρες σε ένα ταξίδι από την Ασία στη Βόρεια Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών. Συνήθως χρειάζονται περίπου 27 ημέρες για να ταξιδέψει κανείς από τη Σαγκάη στην Κίνα προς το ολλανδικό λιμάνι του Ρότερνταμ.

Άλλες επαναδρομολογήσεις

Η εταιρεία κατασκευής συσκευών είναι η τελευταία προσθήκη σε μια σειρά εταιρειών που ενεργούν μετά από τις πρόσφατες επιθέσεις σε πλοία που εξανάγκασαν κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες να αλλάξουν δρομολόγιο. Πλέον, αντί για διέλευση από τη Διώρυγα του Σουέζ οι αποστολές πλέουν γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, κάνοντας το γύρο της Αφρικής. Κολοσσοί της μεταφοράς, όπως η Maersk, ακολουθούν αυτό το δρομολόγιο.

Τη Δευτέρα, η αμερικανική εταιρεία λιπασμάτων Mosaic είπε ότι είχε επαναδρομολογήσει μερικές αποστολές με προορισμό τις ΗΠΑ γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.

Ο γίγαντας των γαλακτοκομικών προϊόντων Danone είπε ότι οι περισσότερες από τις αποστολές του είχαν εκτραπεί, αυξάνοντας τους χρόνους παράδοσης. Εάν η κατάσταση συνεχιστεί πέραν των δύο έως τριών μηνών, η εταιρεία θα ενεργοποιήσει σχέδια μετριασμού, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εναλλακτικών διαδρομών μέσω θαλάσσης ή ξηράς όπου είναι δυνατόν.

Η Διώρυγα του Σουέζ, η συντομότερη ναυτιλιακή διαδρομή μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, αντιπροσωπεύει περίπου το 12% της παγκόσμιας ναυτιλιακής κίνησης. Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται μιας πολυεθνικής επιχείρησης για τη διαφύλαξη του εμπορίου στην Ερυθρά Θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Ερυθρά Θάλασσα: Πλοίο δέχθηκε επίθεση ανοιχτά της Υεμένης – Οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη

Διεθνείς μεταφορές: Η Maersk θα κάνει το γύρο της Αφρικής για να αποφύγει τους Χούτι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter