Εθνική Ομάδα Μπάσκετ: Με Γιάννη Αντετοκούνμπο και χωρίς εκπλήξεις το προσκλητήριο

Εθνική Ομάδα Μπάσκετ: Με Γιάννη Αντετοκούνμπο και χωρίς εκπλήξεις το προσκλητήριο

Χωρίς άλλες απουσίες, πέρα από τις γνωστές των Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη, είναι το προσκλητήριο των 22 παικτών που θα ξεκινήσουν προετοιμασία με την Εθνική Ανδρών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Μανίλα. Ωστόσο, η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο παραμένει αμφίβολη.

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς κλήθηκε κανονικά από τον Δημήτρη Ιτούδη αλλά θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας, ελπίζοντας να ξεπεράσει γρήγορα τις ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο και να αποθεραπευτεί από την πρόσφατη αρθροσκόπηση. Παρόμοια επέμβαση έκανε και ο αδελφός του Γιάννη, Κώστας.

Στην Εθνική κλήθηκε για πρώτη φορά ο ελληνοποιημένος Τόμας Ουόκαπ, ενώ επιστρέφει μετά από δύο χρόνια ο Ντίνος Μήτογλου. Ο Δημήτρης Ιτούδης κάλεσε επίσης τους Λευτέρη Μαντζούκα, Βαγγέλη Ζούγρη από τη «χάλκινη» Εθνική Εφήβων του Ηρακλείου.

Εκτός των Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο, η 12άδα του περυσινού Ευρωμπάσκετ εκπροσωπείται στην 22άδα και από τους Λαρεντζάκη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Θ. Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννη, Λούντζη. Κλήθηκαν επίσης οι Μποχωρίδης, Μωραΐτης, Π. Καλαϊτζάκης, Τολιόπουλος, Φλιώνης, Ρογκαβόπουλος, Χουγκάζ, Τσαλμπούρης, Χατζηδάκης.

Η προετοιμασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στην Αθήνα, ενώ έχουν προγραμματιστεί και έξι δυνατά φιλικά προετοιμασίας: στις 2/8 στη Λουμπλιάνα με τη Σλοβενία, στις 4/8 στο ΟΑΚΑ με τη Σλοβενία (στο ματς στο οποίο θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης), στις 8 και 10/8

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter