Euractiv: «Υποκρισία» για τη Μάλτα η σιωπή Μέτσολα μετά το σαμποτάζ Μητσοτάκη στη LIBE

Euractiv: «Υποκρισία» για τη Μάλτα η σιωπή Μέτσολα μετά το σαμποτάζ Μητσοτάκη στη LIBE
Η Ρομπέρτα Μέτσολα, με μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και της οικογένειας της Γκαλίζια στη συμπλήρωση 5 ετών από τη δολοφονία της δημοσιογράφου στη Μάλτα / AP Images

Αντιδράσεις από τους Σοσιαλιστές της Μάλτας σχετικά με τη «σιγή ασυρμάτου» της προέδρου της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα, μετά το σαμποτάζ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ΕΛΚ στην επιτροπή LIBE, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα σε συνέχεια των ερευνών και των επαφών για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών στην Ευρωβουλή, Άλεξ Άγκιους Σαλίμπα, ανέφερε στο Euractiv ότι η στάση της Μετσόλα αποτελεί «ακόμη ένα παράδειγμα υποκρισίας και των διπλών στάνταρ που τηρεί η Ευρωβουλή και η Ρομπέρτα Μετσόλα». Το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα της Μάλτας έχει βρεθεί στο επίκεντρο των Βρυξελλών έπειτα από σοβαρές παραβάσεις σε τομείς όπως το Κράτος Δικαίου και η Ελευθερία του Τύπου, με αποκορύφωμα τη δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίζια το 2017.

Η δολοφονία της Γκαλίζια προκάλεσε «σεισμό» στην Ευρώπη, με την υπόθεση να μην έχει ακόμη διαλευκανθεί, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι δίκες και οι έρευνες. Τα τελευταία έξι χρόνια, διεθνείς οργανισμοί έχουν επισκεφθεί τη χώρα για σειρά επαφών και ερευνών, με αρκετούς εξ αυτών να έχουν προγραμματιστεί με την υποστήριξη της Μέτσολα, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα.

Ο Σαλίμπα υποστήριξε στο Euractiv ότι όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση και οι οργανισμοί διάκειντο πάντα με θετικό τρόπο σε συναντήσεις με εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου, σε αντίθεση με την Ελλάδα. «Εάν και αυτό είναι αληθές, η κυβέρνηση της Μάλτας είχε αρνηθεί να συναντηθεί με αντιπροσωπείες διεθνών οργανισμών στα ΜΜΕ, έχει επιτεθεί σε ρεπόρτερ με εκστρατείες δυσφήμισης», τονίζει η ιστοσελίδα.

«Τώρα που στην Ελλάδα κυβερνά ένα κόμμα που υποστηρίζεται από το ΕΛΚ, η Μέτσολα και το Ευρωκοινοβούλιο παραμένουν σιωπηλοί και δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα των Βρυξελλών για όσες σοβαρές υποθέσεις τρέχουν στην Ελλάδα», σημείωσε ο Σαλίμπα που ανακοίνωσε ότι έχει αιτηθεί ο ίδιος με τη σειρά του συναντήσεις με του Σοσιαλιστές ώστε να καταγγελθεί η σιωπή της Μέτσολα.

«Ό,τι ισχύει στη Μάλτα, πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα», τόνισε.

Διαβάστε σχετικά:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται από τη LIBE ώστε να μην απολογηθεί για τα πεπραγμένα της

Ηχηρή απάντηση καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου σε Μητσοτάκη-ΕΛΚ για τις απόπειρες παρεμπόδισης της LIBE

Απέχει το ΕΛΚ από την αποστολή της επιτροπής LIBE στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η επιτροπή LIBE – Ζητά να δει Μητσοτάκη και Ράμμο – «Προσπάθησαν» να ακυρώσουν την επίσκεψη

«Ράπισμα» Euractiv για το σαμποτάζ Μητσοτάκη στην επιτροπή LIBE και τη σιωπή της Μετσόλα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter