Euroleague: Ήττα στο νήμα για τον Ολυμπιακό από τη Μπαρτσελόνα

Euroleague: Ήττα στο νήμα για τον Ολυμπιακό από τη Μπαρτσελόνα

Τεράστια ευκαιρία νίκης έχασε ο Ολυμπιακός στο Φάληρο απέναντι στην πρωτοπόρο της Euroleague Μπαρτσελόνα. Οι Ισπανοί νίκησαν με 74-76 (ημίχρονο 30-40), αφού ο Ολυμπιακός έχασε τρεις ευκαιρίες για να κερδίσει ή να ισοφαρίσει στο φινάλε.

Το άτσαλο σουτ του Βασίλη Σπανούλη έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Χασάν Μάρτιν, αλλά αυτός αστόχησε εξ επαφής, όπως και ο Κώστας Σλούκας στο «φόλοου». Η επιτυχημένη προσπάθεια του Γιώργου Πρίντεζη αμέσως μετά κρίθηκε εκπρόθεσμη μετά από εξέταση του βίντεο.

Ο Ολυμπιακός έπιασε κακή απόδοση στο πρώτο μέρος, αλλά αντεπιτέθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με κορυφαίους τους Σπανούλη, ΜακΚίσικ, Έλις και προηγήθηκε με 59-54 και 67-63. Μετά το 74-72, οι Ισπανοί ευστόχησαν σε 4/5 βολές, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μία κρίσιμη επίθεση με λάθος του Σλούκα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή για διαμαρτυρία ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Πλέον ο Ολυμπιακός έμεινε στο 11-12 με τις τρεις συνεχόμενες ήττες του. Η Μπαρτσελόνα προηγείται στην κατάταξη με 17-6, έναντι 16-6 της ΤΣΣΚΑ.

Η σύνθεση των «ερυθρολεύκων»: Xάρισον 1, Χαραλαμπόπουλος, Λαρεντζάκης 3(1), Σπανούλης 12(2), Σλούκας 11(1), Μάρτιν 5, Πρίντεζης 10(1), Ζαν-Σαρλ 6, Τζένκινς, Έλις 8 (13 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 18(4). Ο Μίροτιτς πέτυχε 16 πόντους, ο Χίγκινς 14, ο Νικ Καλάθης 12 και ο Οριόλα 11 για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

O Oλυμπιακός έπαιξε χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις λίγο πριν τον αγώνα και αποκλείστηκε. Aπουσίασε και αυτή τη φορά ο τραυματισμένος Παπανικολάου. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε τον Αμπρίνες.

Από ελληνικής πλευράς, η «διαβολοβδομάδα» της Εuroleague κλείνει το βράδυ της Παρασκευής, με τον αγώνα του 16ου της βαθμολογίας Παναθηναϊκού (7-14) με τη Βαλένθια (11-11) στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν χθες από την τέταρτη Ρεάλ στην Ισπανία με 76-66, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε προχθές από την Αρμάνι στο Μιλάνο με 90-79.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter