Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Θα αυτοεξαιρεθεί η Ράπτη ή θα περιφρονήσει τους συγγενείς θυμάτων;

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Θα αυτοεξαιρεθεί η Ράπτη ή θα περιφρονήσει τους συγγενείς θυμάτων;

Μετά την αποχή που δήλωσε από τις εργασίες της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών ο Θάνος Πλεύρης, τα βλέμματα στρέφονται στη Ζωή Ράπτη, η οποία εξίσου μηνύθηκε από τους συγγενείς θυμάτων, αλλά, κατά τις πληροφορίες, δεν παρουσιάζεται πρόθυμη να ακολουθήσει την αξιοπρεπή στάση του πρώην πλέον εισηγητή της ΝΔ στην Επιτροπή.

Ο πρώην υπουργός Υγείας έκρινε πως δεν πρέπει να ταχθεί ενάντια στη βούληση των συγγενών, δηλώνοντας πως θα απόσχει για λόγους ευθιξίας από τις εργασίες της Επιτροπής, όπως επίσης για να μην υπάρχει καμία υπόνοια συγκάλυψης και συσκότισης μετά τη συμπληρωματική μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Εκτός και ο Πλεύρης μετά τη νέα μήνυση των συγγενών

Στην ίδια μηνυτήρια αναφορά περιλαμβάνεται και το όνομα της πρώην υφυπουργού Υγείας και μέλους της Εξεταστικής διότι «βρισκόταν σύμφωνα με δημοσιεύματα στην περιοχή του συμβάντος από την επόμενη μέρα».

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται στην συνεδρίαση της Τετάρτης (13/12/23) να θέσει θέμα εξαίρεσης της Ζ. Ράπτη, όπως έπραξε και για την περίπτωση του Θ. Πλεύρη και δικαιώθηκε.

Ωστόσο, απ΄ ό,τι φαίνεται, η πρώην υφυπουργός έχει στυλώσει τα πόδια και δεν επιθυμεί να δηλώσει αποχή, κάτι που προσπαθεί να αποφύγει και η ΝΔ για να μην αποδυναμωθεί η εκπροσώπηση της.

Συνεπώς, η κ. Ράπτη θα πρέπει να εξηγήσει στα μέλη της Επιτροπής πώς γίνεται ο κ. Πλεύρης να έχει την ευθιξία να αυτοεξαιρεθεί και εκείνη όχι, προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από τον συσχετισμό της πλειοψηφίας, η οποία ενδεχομένως θα θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία για να το απορρίψει.

Η βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών θα πρέπει, επίσης, να εξηγήσει στους συγγενείς των θυμάτων που τη μήνυσαν πώς θα συμβάλλει στη διερεύνηση του πολύνεκρου δυστυχήματος τη στιγμή που εκείνοι θεωρούν πως η συμμετοχή της στις εργασίες της Εξεταστικής θα επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Εγκλημα στα Τέμπη: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από τους συγγενείς των θυμάτων – Ζητούν δικαιοσύνη

Ειδικότερα, στη συμπληρωματική μήνυση ζητούν:

«Η δικαιοσύνη οφείλει να πράξει τα δέοντα, ώστε οι συγκεκριμένοι, που αναφέρει ο κ. Αγοραστός ότι συναποφάσισαν του ως άνω πραξικοπηματικής λογικής ανοσιουργήματος (σ.σ. όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς, αντί να ακολουθηθεί η διαδικασία ταφής, τα λείψανα των νεκρών πετάχτηκαν σε χώρο που προσιδιάζει με χωματερή και έγιναν βορά για άγρια ζώα), παρεμποδίζοντας απολύτως αντισυνταγματικά το έργο της δικαιοσύνης, να μη συνεχίσουν το έργο της συγκάλυψης που προφανώς κατ΄εντολή της ηγεσίας τους ανέλαβαν, λοιδορώντας παράλληλα όσα το Σύνταγμα εγγυάται και μετέχοντας μάλιστα σε θεσμούς ύψιστης αξίας, όπως η Εξεταστική Επιτροπή».

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στη Λιβύη: Μήνυση «βόμβα» για κακούργημα από επιζήσαντες κατά υπευθύνων του ΓΕΕΘΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: Ποινική δίωξη σε βάρος 23 ατόμων για τη σύμβαση 717 από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Ο οδικός χάρτης για το συνέδριο και η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της 9 Δεκεμβρίου 2023

Καλαμάτα: Κατήγγειλε απολύσεις σε ίδρυμα της Εκκλησίας και ο Μητροπολίτης του ζητάει 150.000 ευρώ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει διαζύγιο από τον «ανθρώπινο παράγοντα»

Στα €763 δισ. το συνολικό χρέος της Ελλάδας

Απόφαση «χαστούκι» για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και την ΕΔΕ «φιάσκο» για την τραγωδία της Νέας Φιλαδέλφειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter