Εύα Καϊλή: Τι διαδικασία προβλέπεται για την άρση ασυλίας της από την Ευρωβουλή

Εύα Καϊλή: Τι διαδικασία προβλέπεται για την άρση ασυλίας της από την Ευρωβουλή

H ίδια διαδικασία με την τον πρώην ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, που συνελήφθη και εκδόθηκε στην Ελλάδα, όπου παραμένει προφυλακισμένος, ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, θα ακολουθηθεί για την άρση ασυλίας της Εύα Καϊλή, που κρίθηκε προφυλακιστέα για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τις βελγικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία προβλέπει ότι θα πρέπει να αρθεί η ασυλία της κ. Καϊλή από το Ευρωκοινοβούλιο, για να εκδοθεί εναντίον της εθνικό ένταλμα σύλληψης και να οδηγηθεί στις φυλακές του Βελγίου.

Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση του Γιάννη Λαγού, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Ελληνική Δικαιοσύνη, το οποίο έγινε ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης και ακολούθησε η σύλληψη και έκδοση του ευρωβουλευτή, αφού ήρθη η ασυλία του.

Για τις αρμοδιότητες της κ. Καϊλή στο ευρωκοινοβούλιο, ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής του Euractiv και του MEGA στις Βρυξέλλες, Σαράντης Μιχαλόπουλος, διευκρίνισε πως, «η Εύα Καϊλή έχει αποπεμφθεί και από την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών στην Ευρωβουλή και τη Δευτέρα στις 4 η ώρα το απόγευμα θα γίνει έκτακτη διάσκεψη των προέδρων όλων των πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής, με πρωτοβουλία της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και εκεί θα αποφασιστεί η καθαίρεση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού από την Αντιπροεδρία της Ευρωβουλής. Όλα τα κόμματα έχουν εκδώσει ανακοινώσεις για το θέμα, εκτός από το Δεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Επισημαίνεται πως η έδρα της κ. Καϊλή δεν χάνεται με οποιαδήποτε απόφαση, πάρα μόνο εάν η ίδια παραιτηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Politico: Το Qatargate το σοβαρότερο σκάνδαλο στις Βρυξέλλες εδώ και χρόνια – Ο ρόλος της Καϊλή

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Δρομολογείται η καθαίρεση της Καϊλή από αντιπρόεδρος

Σχοινάς σε γραμμή… Καϊλή: «Υμνοι» για τα «αδιανόητα πράγματα» που έχει κάνει το Κατάρ

Τσάντες με χρήματα εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι της Καϊλή – Ποιοι άλλοι εμπλέκονται

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter