Ευρωεκλογές: Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης υποψήφιος με τη ΝΔ – «Φουντώνει» η ονοματολογία και… «διεύρυνση» στο ΠΑΣΟΚ

Ευρωεκλογές: Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης υποψήφιος με τη ΝΔ – «Φουντώνει» η ονοματολογία και… «διεύρυνση» στο ΠΑΣΟΚ
Φωτογραφία αρχείου

Υποψήφιος στις ερχόμενες ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση εργασίας με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και σύμβουλο του για θέματα υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του σχεδίου, που υλοποιείται για τις επενδύσεις στον κλάδο της βιοτεχνολογίας και την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στο χώρο της Υγείας, όπου σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, καθώς και τη δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA), στο ΔΣ της οποίας συμμετέχει ως Εθνικός εκπρόσωπος ο κ. Κοντοζαμάνης.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοντοζαμάνης θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη γαλάζια παράταξη.

Πυρετώδεις συσκέψεις

Πέρα όμως από το όνομα του Βασίλη Κοντοζαμάνη, δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Δημήτρη Τσιόδρα, που έχει στενή επαφή με τον Μητσοτάκη καθώς είναι διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Μάλιστα, την Δευτέρα θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Τσιόδρα «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση οι περιπέτειες ενός οράματος», όπου θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός.

«Διεύρυνση» στο ΠΑΣΟΚ

Στη μάχη των ευρωεκλογών αναμένεται να μπει και η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ (πρώην υπουργός) Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία πριν λίγες μέρες εντάχθηκε και επίσημα στη Νέα Δημοκρατία, μετά και από συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσης, στα ονόματα που έχουν κλειδώσει είναι και αυτό του ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα έδωσε το παρών στην επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Αγία Παρασκευή.

Παράλληλα, ένα όνομα που παρασκηνιακά ακούγεται έντονα, όπως και στις ευρωεκλογές του 2019, είναι και αυτό του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά.
Άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτά του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου αλλά και του Ναπολέοντα Μαραβέγια. Επίσης, στα τραπέζι έχουν πέσει και ονόματα όπως της πρώην αθλήτριας Βούλας Πατουλίδου αλλά και του παραολυμπιονύκη Αντώνη Τσαπατάκη.

Οι σίγουροι και οι «αποστρατείες»

Από τους σημερινούς ευρωβουλευτές της ΝΔ, έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, καθώς και της Ελίζας Βόζενμπεργκ, η οποία συναντήθηκε πρόσφατα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.
Αντιθέτως, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ εκτός ψηφοδελτίου αναμένεται να μείνουν η Μαρία Σπυράκη και ο Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική για Τέμπη: «Προδήλως παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη» λέει ο πρόεδρος των εμπειρογνωμόνων

«Γαλάζιοι» τραμπουκισμοί στην Εξεταστική: «Το χέρι αυτό στη γυναίκα και την κόρη σας» – Αθλιότητες κατά Γενιδούνια

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: «Σωσίβιο» στον Καραμανλή πέταξε η Παπακώστα

Η «μάνα των Τεμπών» δεν είναι άλλοθι…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter