Ευρωμπάσκετ: Οι Ισπανοί απέκλεισαν τη Γερμανία!

Ευρωμπάσκετ: Οι Ισπανοί απέκλεισαν τη Γερμανία!

Η εκπληκτική Ισπανία νίκησε τη Γερμανία με 96-91 μέσα στην κατάμεστη MercedesBenz Arena του Βερολίνου και κέρδισε το δεύτερο εισιτήριο για τον κυριακάτικο τελικό του Ευρωμπάσκετ, όπου είχαν πιάσει θέση από νωρίς οι Γάλλοι.

Οι Λορέντζο Μπράουν (29), Ουίλι Ερνανγκόμεθ (16), Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (13), Αλμπέρτο Ντίαθ (10) οδήγησαν τους πρωταθλητές Κόσμου στον θρίαμβο. Ο Ντένις Σρέντερ ήταν ο πρωταγωνιστής των ηττημένων, με 30 πόντους και 7 ασίστ. Ο Βάγκνερ πρόσθεσε 15, ο Ομπστ 15 και ο Τάις 10. Οι Γερμανοί είχαν αποκλείσει την Ελλάδα στα προημιτελικά.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 41-32, αλλά το τοπίο άλλαξε μέσα σε λίγα λεπτά, με πρωταγωνιστές τους Σρέντερ, Ομπστ και σερί 3-19 των Γερμανών, που πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 46-51. Οι Ισπανοί προσπέρασαν ξανά (61-57), αλλά και πάλι οι οικοδεσπότες της τελικής φάσης απάντησαν καταιγιστικά: 61-71.

Ο αναπληρωματικός Ντίαθ και ο ασταμάτητος Μπράουν οδήγησαν τους Ίβηρες σε νέα αντεπίθεση (83-77), η οποία τελικά τους έκανε αφεντικά του ημιτελικού: 88-80 στο τελευταίο λεπτό.

Στον πρώτο ημιτελικό, οι Γάλλοι συνέτριψαν τους Πολωνούς με 95-54 (Γιαμπουσέλ 22), χωρίς να αντιμετωπίσουν την παραμικρή αντίσταση. Η διαφορά των 41 πόντων αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των ημιτελικών των Ευρωμπάσκετ. Η Πολωνία και η   Γερμανία θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο, στον μικρό τελικό, το απόγευμα της Κυριακής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter