Ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ: Πολιτική …τραμπάλα με τις υποψηφιότητες

Ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ: Πολιτική …τραμπάλα με τις υποψηφιότητες

Παρόλο που η συζήτηση για τις ευρωεκλογές στα συλλογικά όργανα της Χαριλάου Τρικούπη εκκρεμεί , επτά είναι οι υποψηφιότητες που επίσημα έχουν «κλειδώσει» για τo ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Η συνεδρίαση για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ , που θα έχει ως κύριο αντικείμενο την ευρωκάλπη, μεταφέρεται για την ερχόμενη εβδομάδα. Μετά τις πρώτες τρεις υποψηφιότητες (Κώστας Τσουκαλάς, Μαρία Δαφέρμου και Όλγα Μαρκογιαννάκη) , που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί, προστίθενται άλλες τέσσερις (Ρόζα Βρεττού, Κώστας Χρυσόγονος, Ηλίας Κικίλιας και Παναγιώτης Δημόπουλος) με τις οποίες η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να εκπέμψει συνδυαστικά το μήνυμα της ανανέωσης, του ανοίγματος προς το χώρο της κεντροαριστεράς αλλά και της επιλογής καταξιωμένων στο χώρο τους προσωπικοτήτων. Ομως, παράλληλα, προτάσσονται πρόσωπα που έχουν την εμπιστοσύνη της ηγεσίας ενώ θα επιχειρηθεί στο σύνολο των 42 υποψηφίων για την ευρωκάλπη να υπάρχει και εσωκομματικό αποτύπωμα αναφορικά με τις “τάσεις” εντός της Χαριλάου Τρικούπη.

Πάντως, μεταξύ άλλων, έχει ενδιαφέρον ότι επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν να εντάσσεται στο ευρωψηφοδέλτιο, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δημόπουλος, τέως Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης, καθηγητής Οικολογίας του Τμήματος Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο Παναγιώτης Δημόπουλος είναι προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη , και πριν από λίγες ημέρες, είχε οργανώσει μαζί με το Ινστιτούτο InSocial (Τhink Τank του ΠΑΣΟΚ) την ημερίδα για την κλιματική αλλαγή που “άναψε φωτιές” στη Χαριλάου Τρικούπη και προκάλεσε εσωκομματικές εντάσεις, καθώς δεν είχε κληθεί ως ομιλητής ο βουλευτής και τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Μακρά πορεία στο ΠΑΣΟΚ έχει η καρδιολόγος Αγάθη-Ρόζα Βρεττού, η οποία υπηρετεί ως Επιμελήτρια Α ΕΣΥ, στη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝ «Αττικόν». Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Υγείας του κόμματος, η Ρόζα Βρεττού Από το 1992 είναι στο ΠΑΣΟΚ, ενώ υπήρξε Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2007 και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας (τέταρτη θέση) στις εθνικές εκλογές του 2023.

Με το χώρο του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ έχει συνδεθεί ο οικονομολόγος Ηλίας Κικίλιας, Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο Ηλίας Κικίλιας υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, άσκησε καθήκοντα καθήκοντα Διοικητή του ΟΑΕΔ από το Δεκέμβριο 2009 έως τον Απρίλιο 2013 και στο παρελθόν διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας. Σήμερα, είναι Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών ενώ παράλληλα, ασκεί τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή στο Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ Κώστας Χρυσόγονος υπήρξε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (2014-2019) , προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του στις αρχές του 2022 και εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου. Στις εθνικές εκλογές του 2023 ο Κώστας Χρυσόγονος ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας του ΠΑΣΟΚ στην τιμητική (μη εκλόγιμη) πέμπτη θέση.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κλήση Κεραμέως και Μενουδάκου στην Επιτροπή Θεσμών για το «Μισέλ – Gate»

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί Μητσοτάκη και ζητά την παραίτηση της Κεραμέως

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Παραδοχή της κυβέρνησης για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Απομακρύνεται και Νίκος Θεοδωρόπουλος – Επιβεβαίωση Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter