Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί Μητσοτάκη και ζητά την παραίτηση της Κεραμέως

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί Μητσοτάκη και ζητά την παραίτηση της Κεραμέως

Χιονοστιβάδα πολιτικών εξελίξεων προμηνύεται μετά την αποχώρηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο και την αποπομπή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών από το ΥΠΕΣ και την απομάκρυνση του τομεάρχη Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ από την κομματική αυτή τη θέση

Στο στόχαστρό του θέτει το ΠΑΣΟΚ τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επιτελείς του Μαξίμου για την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού ενόψει των ευρωεκλογών. Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη καλεί την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως να αναλάβει τις ευθύνες της και ουσιαστικά την προτρέπει σε παραίτηση.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη ΝΔ ότι με ευθύνη της πολιτικής της ηγεσίας και του Μεγάρου Μαξίμου έχει μετατρέψει το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑλ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τα εξής:

«Σήμερα επιβεβαιώθηκε αυτό που καταγγείλαμε από την αρχή: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει το Υπουργείο Εσωτερικών με ευθύνη της πολιτικής της ηγεσίας και του Μεγάρου Μαξίμου σε εκλογικό της κέντρο. Προσωπικά δεδομένα δεκάδων χιλιάδων αποδήμων έφτασαν μέσω του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου και του Τομεάρχη Απόδημου της Νέας Δημοκρατίας σε ευρωβουλευτή της. Η αποχώρηση της κας. Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο αφορά μόνο την ίδια και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απαλλαγή από τις βαρύτατες ευθύνες της.

Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας και η ακεραιότητα των εκλογικών δεδομένων. Υπεύθυνη επεξεργασίας των δεδομένων αυτών, είναι βάσει του νόμου η αρμόδια υπουργός, κα. Κεραμέως, και το υπουργείο Εσωτερικών. Η υπουργός πρέπει να λογοδοτήσει για τη διαρροή των δεδομένων και να αναλάβει την ευθύνη.

Ευθύνη που την βαραίνει προσωπικά ως επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών και δεν μεταβιβάζεται σε γενικούς γραμματείς και λοιπά στελέχη».

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Παραδοχή της κυβέρνησης για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Απομακρύνεται και Νίκος Θεοδωρόπουλος – Επιβεβαίωση Documento

Ντόμινο εξελίξεων μετά την απόσυρση Ασημακοπούλου: Αποπέμπονται ο ΓΓ του υπ. Εσωτερικών και ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter