Formula 1: Oριστικά πρωταθλητής ο Φερστάπεν

Formula 1: Oριστικά πρωταθλητής ο Φερστάπεν

Οριστικά και αμετάκλητα αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Formula 1 ο Μαξ Φερστάπεν, αφού οι αγωνοδίκες του Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι απέρριψαν τις δύο ενστάσεις που υπέβαλε η Mercedes.

Η ομάδα του Λιούις Χάμιλτον ισχυρίστηκε ότι υπήρξε παράβαση κανονισμού στην επανέναρξη του αγώνα μετά την απόσυρση του αυτοκινήτου ασφαλείας (στον τελευταίο γύρο), όταν οι δύο διεκδικητές εκκίνησαν εκ νέου σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους.

Είχε προηγηθεί το ατύχημα του Καναδού Nικολά Λατίφι, 5 γύρους πριν το τέλος, χάρη στο οποίο ο Φερστάπεν κάλυψε τεχνητά βάσει κανονισμού τη διαφορά των 11-12 δευτερολέπτων που τον χώριζε από τον Χάμιλτον.

Ο 24χρονος Ολλανδός επέστρεψε με άφθαρτα ελαστικά στην Red Bull του και προσπέρασε τον Χάμιλτον λίγο πριν τον τερματισμό, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Η πρώτη ένσταση αφορούσε αντικανονική προσπέραση του Χάμιλτον στα πρώτα μέτρα του αγώνα (τον οποίο ο Φερστάπεν ξεκίνησε από την pole position), αλλά αυτή απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι δύο πιλότοι μπήκαν ισόβαθμοι στο τελευταίο Γκραν Πρι της χρονιάς και ο Χάμιλτον βρέθηκε μία ανάσα από τον 8ο τίτλο του, αφού κυριαρχούσε απόλυτα μέχρι την απρόσμενη έξοδο του Λατίφι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter