Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώνονται οικισμοί στην περιοχή του Αλεποχωρίου (Photos – Video)

Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώνονται οικισμοί στην περιοχή του Αλεποχωρίου (Photos – Video)

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας, μετά την εντολή για εκκενώσεις 5 περιοχών από την Πολιτική Προστασία, εκ των οποίων κάποιες κοντά στο Αλεποχώρι. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, περιπολικά της αστυνομίας, ζητούν και από τους κάτοικους στο Αλεποχώρι να κατευθυνθούν προς Μέγαρα.

Νωρίτερα, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα από  την περιοχή με κατεύθυνση προς πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους.

Λίγη ώρα, αργότερα δόθηκε ανάλογη εντολή και για τις περιοχές Αιγειρούσες και Ντουράκος.

Δείτε επίσης: Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: «Μάχη» των πυροσβεστών – Κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί (Photos – Video)

Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη «μάχη» με τις πύρινες «γλώσσες» στα Γεράνεια όρη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Δείτε επίσης: «Μάχη» με τις φλόγες στον Σχίνο, κάηκαν σπίτια – Προληπτική εκκένωση σπιτιών και στο Αλεποχώρι (Photos – Video)

Οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί και είναι πλέον: 182 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων, 17 αεροσκάφη και ελικόπτερο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως έχει καεί πολύ μεγάλη έκταση ενώ η φωτιά δεν έχει φτάσει έως το Αλεποχώρι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όπου νωρίτερα δόθηκε προληπτική εντολή εκκένωσης, λόγω του καπνού που έφτασε έως το κέντρο της πρωτεύουσας:

Δείτε τις εικόνες από το σημείο από το Korinthostv.gr:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter