Γ. Αμανατίδης: «Αναγκαία η μείωση των έμμεσων φόρων και ο τερματισμός της αισχροκέρδειας»

Γ. Αμανατίδης: «Αναγκαία η μείωση των έμμεσων φόρων και ο τερματισμός της αισχροκέρδειας»

Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας για τη φορολογική της πολιτική αλλά και για το πρόγραμμα οικονομικής διακυβέρνησης της ευρύτερα εξαπέλυσε ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό One το πρωί της Τρίτης.

«Επί ένα μήνα, η ΝΔ μας βομβάρδιζε με την κοστολόγηση των προγραμμάτων από το Γενικό Λογιστήριο και τώρα ο κ. Μητσοτάκης το αρνείται. Η δικαιολογία της ένταξης του δικού του προγράμματος στο Μεσοπρόθεσμο, δεν ισχύει, καθώς έχουν δοθεί από τότε πλείστες άλλες παροχές» σημείωσε ο κ. Αμανατίδης και συμπλήρωσε:

«Στην Ισπανία, που η ΝΔ την παρουσιάζει ως παράδειγμα προς αποφυγή για τη μείωση του ΦΠΑ, που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία της Eurostat μαρτυρούν ότι η μείωση οδήγησε σε πτώση του πληθωρισμού και συγκράτησε τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών της και αυτό αποτυπώνεται στις εαρινές συστάσεις της Κομισιόν» επισήμανε, στη συνέχεια, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

«Στην Ελλάδα το 60% των φόρων είναι έμμεσοι» ανέφερε, ενώ συνεχίζεται η αισχροκέρδεια και στα καύσιμα και μέσω των φόρων, που αν μειώνονταν θα έδιναν ανάσα στα νοικοκυριά της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης:

Την Τετάρτη η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον Αλέξη Τσίπρα

Στριμώχτηκε ο Θεοχάρης: Παραδοχή για πλήγμα στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα από τους έμμεσους φόρους (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter