Γαλλία-προεδρικές εκλογές: Τι έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση – Σκληρή μάχη Μακρόν-Λεπέν

Γαλλία-προεδρικές εκλογές: Τι έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση – Σκληρή μάχη Μακρόν-Λεπέν

H τελευταία δημοσκόπηση στη Γαλλία πριν από τις σημερινές εκλογές έδειξαν ότι η «ψαλίδα» ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν έχει ουσιαστικά κλείσει, κάνοντας τη σημερινή εκλογική μάχη πραγματικά αμφίρροπη.

Ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας εξακολουθούσε να έχει το προβάδισμα, αλλά η ώθηση που είχε από τις διπλωματικές του προσπάθειες κατά την έναρξη του ρωσικού πολέμου φαινόταν να έχει «εξαϋλωθεί».

Η δημοσκόπηση του Elabe τον ανέδειξε στο 26%, με τη Μαρίν Λεπέν να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 25% και τον Ζαν-Λικ Μελανσόν στο 17,5% – ενώ κανένας από τους άλλους δύο υποψήφιους δε συγκέντρωνε πάνω από 10%.

Μια άλλη δημοσκόπηση έδωσε στον Μακρόν προβάδισμα 3,5 μονάδων.

Αλλά αυτό που έδειξε επίσης η δημοσκόπηση του Elabe ήταν ότι εάν οι δύο πρώτοι περνούσαν στον δεύτερο γύρο, θα είχαν μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες να τους χωρίζουν: ο Μακρόν με 51% και η Λεπέν με 49%.

Άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το χάσμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το περιθώριο λάθους, όλες δίνουν μια εικόνα μιας κούρσας που είναι αμφίρροπή, σε αντίθεση με τον δεύτερο γύρο του 2017, όταν ο κ. Μακρόν κέρδισε τα δύο – τρίτα των ψήφων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter