Γάζα: Ισραήλ και ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το νέο άνοιγμα διέλευσης στοχεύει να διπλασιάσει τις παραδόσεις βοήθειας

Γάζα: Ισραήλ και ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το νέο άνοιγμα διέλευσης στοχεύει να διπλασιάσει τις παραδόσεις βοήθειας

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου αναφέρει ότι το άνοιγμα της διέλευσης Karem Abu Salem θα δώσει τη δυνατότητα στο Ισραήλ να επιτρέψει την είσοδο 200 φορτηγών βοήθειας την ημέρα, που συμφωνήθηκε στην προσωρινή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία εφαρμόστηκε τον περασμένο μήνα.

Το πέρασμα της Ράφα της Γάζας με την Αίγυπτο θα μπορούσε να διευκολύνει μόνο την είσοδο 100 φορτηγών την ημέρα, ανέφερε το Ισραήλ.

«Χαιρετίζουμε αυτό το σημαντικό βήμα», δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι ενημερώθηκε για την απόφαση πριν αναχωρήσει από το Ισραήλ.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν έθεσε αυτό το θέμα σε πρόσφατες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και ήταν ένα σημαντικό θέμα συζήτησης κατά την επίσκεψή μου στο Ισραήλ τις τελευταίες δύο ημέρες», σημείωσε ο Σάλιβαν σε δήλωση.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Αίγυπτο και άλλους εταίρους για την παράδοση και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του περάσματος της Ράφα, και ελπίζουμε ότι αυτό το νέο άνοιγμα θα μειώσει τη συμφόρηση και θα βοηθήσει στη διευκόλυνση της παροχής σωτήριας βοήθειας σε όσους τη χρειάζονται επειγόντως στη Γάζα», προσέθεσε.

Διαβάστε επίσης

Γάζα: Τραυματίστηκε ο επικεφαλής δημοσιογράφος του Al Jazeera (Video)

Σύνοδος Κορυφής EE: Υποστήριξη από Ιρλανδία και Ισπανία για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter