Γάζα: Σχεδόν 200 θύματα στο μακελειό σε σχολεία της Τζαμπαλίγια – Πάνω από 12.300 οι νεκροί (Vids)

Γάζα: Σχεδόν 200 θύματα στο μακελειό σε σχολεία της Τζαμπαλίγια – Πάνω από 12.300 οι νεκροί (Vids)

Συνεχείς είναι οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις σε σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες εγκαταστάσεις στη Γάζα παρά το γεγονός ότι οι IDF γνωρίζουν πως εκεί έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες άμαχοι, κυρίως γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι.

Τις τελευταίες ώρες το Ισραήλ βομβάρδισε δύο σχολεία της UNRWA, στο  al-Fakhoora και το Tal al-Zataar, που βρίσκονται στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές.

Διαβάστε επίσης – Γάζα: Νέο μακελειό με δεκάδες νεκρούς από ισραηλινό βομβαρδισμό σχολείου στη Τζαμπαλίγια (Vids)

Σχεδόν 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε αυτές τις επιθέσεις και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν πολλοί κάτω από τα ερείπια. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν φτυάρια και τα γυμνά τους χέρια για να ξεθάψουν τους ανθρώπους, όπως μεταδίδουν τα λιγοστά κυρίως αραβικά δίκτυα που παραμένουν στην περιοχή καλύπτοντας τα δραματικά γεγονότα.

H παλαιστινιακή πλευρά κατηγορεί το Ισραήλ ότι βομβαρδίζει αμάχους σε προσφυγικούς καταυλισμούς χρησιμοποιώντας βόμβες φωσφόρου.

Στους 12.300 συνολικά οι νεκροί

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 12.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά της Λωρίδας της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν 5.000 παιδιά και 3.300 γυναίκες, σύμφωνα με την κυβέρνηση της ισλαμικής οργάνωσης που διοικεί τον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ στους 30.000 ανέρχονται οι τραυματίες.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς διαβεβαιώνει από την πλευρά του ότι δεκάδες πτώματα κείτονται στους δρόμους του βόρειου τομέα της Λωρίδας της Γάζας και ότι είναι αδύνατον να καταγραφούν, διότι ο ισραηλινός στρατός βάλλει κατά των ασθενοφόρων και του νοσηλευτικού προσωπικού που προσπαθεί να πλησιάσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter