Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Να λάβουμε σοβαρά υπόψην τις πυρηνικές απειλές του Πούτιν

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Να λάβουμε σοβαρά υπόψην τις πυρηνικές απειλές του Πούτιν

Την εκτίμηση ότι οι απειλές από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων «πρέπει να ληφθούν ακόμη πιο σοβαρά υπ’ όψιν σε περίοδο ενός θερμού πολέμου», εξέφρασε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ.

Μεταξύ άλλων και σε συνέντευξή της στην έντυπη έκδοση του περιοδικού Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο η Μπέρμποκ δηλώνει ότι «μια πυρηνική δύναμη διεξάγει έναν βάναυσο επιθετικό πόλεμο στην πόρτα μας. Αν αυτό κάποιον δεν τον τρομάζει, τότε είτε λέει ψέματα είτε δεν έχει κατανοήσει την κατάσταση».

Παράλληλα, αναφερόμενη στην απόφαση για παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία, η ίδια δήλωσε ότι, «ως κυβέρνηση, έχουμε όμως χρέος να μην αποφασίζουμε με βάση τις φωνές από έξω, αλλά στη βάση της ευθύνης για το μέλλον της χώρας μας».

Στη συνέντευξη η Γερμανίδα πολιτικός ερωτάται ακόμη για τη θέση που πρόκειται να αναλάβει ο σύζυγός της στην εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας MSL, απόφαση την οποία η οργάνωση Lobbycontrol χαρακτήρισε «προβληματική», καθώς η εταιρία εργάζεται συχνά για ξένες κυβερνήσεις και ενδεχομένως διαφημίζεται στο εξωτερικό με τον σύζυγο της υπουργού Εξωτερικών.

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας ο σύζυγός μου έμεινε στο σπίτι για να φροντίσει τα δύο παιδιά μας. Τώρα επιστρέφει στην εργασία του με μερική απασχόληση. Και φροντίσαμε να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων», διευκρίνησε η υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: Der Spiegel

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter