Γιάμαλη σε Αρβανίτη: Τι είναι αυτό το κράτος δικαίου ρε μαν; (Video)

Γιάμαλη σε Αρβανίτη: Τι είναι αυτό το κράτος δικαίου ρε μαν; (Video)

Μπορεί τα «πετσωμένα» μέσα να μην το αναφέρουν αλλά πριν λίγες μέρες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε καταδικαστικό ψήφισμα σχετικά με τη συνεχή υπονόμευση του Κράτους Δικαίου και της Ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα. Μια απόφαση που θα συρρικνώσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς τη χώρα μας.

Την τελευταία φορά που η Ελλάδα είχε καταδικαστεί ήταν στην περίοδο της χούντας.

Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να προσπαθεί μέσω προπαγάνδας να κρύψει κάτω από το χαλί το έγκλημα στα Τέμπη, το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, τις υποκλοπές,  τον καταιγισμό αγωγών και μηνύσεων (SLAPPs) εναντίον μαχόμενων δημοσιογράφων, την έξαρση της αστυνομικής βία και τόσα άλλα, η Ευρώπη όμως ακούει και με 330 ψήφους υπέρ αποφασίζει να τιμωρήσει την έξαρση διαφθοράς στη χώρα μας.

Για όλα αυτά το βράδυ της Πέμπτης, 8 Φεβρουαρίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος, Κώστας Αρβανίτης, μίλησε στην εκπομπή του KONTRA και στην Αναστασία Γιάμαλη για ό,τι συμβαίνει τα τελευταία πέντε έτη στην Ελλάδα.

Η δημοσιογράφος σε μια προσπάθεια να εξηγήσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τί είναι το κράτος δικαίου απεύθυνε στον ευρωβουλευτή την εξής ερώτηση: «Μπορείτε να απαντήσετε σε ένα παιδί έκτης δημοτικού, πρώτης γυμνασίου “τι είναι αυτό το κράτος δικαίου ρε μαν;”».

Διαβάστε επίσης:

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους – «Ο θεσμικός κατήφορος συνεχίζεται»

«Πουλάει τρέλα» η Βόζεμπεργκ: Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… παρέσυραν την πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου

Στο ευρωπαϊκό ψήφισμα καταδίκης του Μητσοτάκη και ο στημένος έλεγχος στο Documento (Έγγραφο)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter