Γιαννάκος για Αττικό Νοσοκομείο: «Ασθενείς δεν παίρνουν εξιτήριο γιατί δεν έχουν πού να πάνε» – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Γιαννάκος για Αττικό Νοσοκομείο: «Ασθενείς δεν παίρνουν εξιτήριο γιατί δεν έχουν πού να πάνε» – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

«Και όμως είναι αναγκασμένο να φιλοξενεί άτομα με κοινωνικά προβλήματα που δεν έχουν που να πάνε. Όπως όλα τα νοσοκομεία. Το αναδείξαμε πριν ημέρες. Οι γιατροί πολύ καλά κάνουν και δεν τους εκδίδουν εξιτήριο. Θα πεθάνουν στο δρόμο από το κρύο», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλλοντας την απουσία του κοινωνικού κράτους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «Οι νοσηλευτές μπράβο τους που τους φροντίζουν. Οι κοινωνικές υπηρεσίες προσπαθούν να βρουν δομή φιλοξενίας, συγγενικό υποστηρικτικό περιβάλλον, να επιλύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα με την έκδοση επιδομάτων, να τους εξασφαλίσουν ηλεκτρικό ρεύμα και ξέστη προκειμένου να δεχθούν το εξιτήριο. Συναντούν τείχος»

Ο κ Γιαννάκος καταλήγει, « Σήμερα αρνούνται να πάρουν εξιτήριο επειδή δεν έχουν που να πάνε πάνω από 13 άτομα στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ».

Δείτε επίσης: Γιαννάκος για VIP ΜΕΘ: «Τη Δευτέρα καταθέτουμε αναφορά στον Εισαγγελέα» – «Για να βρίσκουν οι κοινοί θνητοί ΜΕΘ»

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ 

«ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 13 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΞΙΤΗΡΙΟ. Στο Αττικό Νοσοκομείο εξετάζονται κοντά στους 1.000 ασθενείς σε κάθε εφημερεία και γίνονται περί τις 200 εισαγωγές. Πραγματικός πόλεμος. Το νοσοκομείο αναγκάζεται να αναπτύσσει ράντζα. Λιγότερα αλλά πάντα υπάρχουν. Και όμως είναι αναγκασμένο να φιλοξενεί άτομα με κοινωνικά προβλήματα που δεν έχουν που να πάνε. Όπως όλα τα νοσοκομεία. Το αναδείξαμε πριν ημέρες. Οι γιατροί πολύ καλά κάνουν και δεν τους εκδίδουν εξιτήριο. Θα πεθάνουν στο δρόμο από το κρύο.

Οι νοσηλευτές μπράβο τους που τους φροντίζουν. Οι κοινωνικές υπηρεσίες προσπαθούν να βρουν δομή φιλοξενίας, συγγενικό υποστηρικτικό περιβάλλον, να επιλύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα με την έκδοση επιδομάτων, να τους εξασφαλίσουν ηλεκτρικό ρεύμα και ξέστη προκειμένου να δεχθούν το εξιτήριο. Συναντούν τείχος. Πάνω από 500 τέτοια άτομα φιλοξενούνται στα νοσοκομεία αναγκαστικά λόγω απουσίας του κράτους πρόνοιας. Επειδή πριν ημέρες επισημάναμε το ζήτημα αυτό, κάναμε μία πρόχειρη καταγραφή για τον αριθμό των ατόμων που φιλοξενούνται στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Σήμερα αρνούνται να πάρουν εξιτήριο επειδή δεν έχουν που να πάνε πάνω από 13 άτομα στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Συγκεκριμένα.

ΣΤΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ. 1. Αλλοδαπός φιλοξενείται 12 μήνες δεν έχει που να πάει. 2.Έλληνας φιλοξενείται 4 μήνες επειδή του κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του. 3. Ελληνίδα φιλοξενείται 3 μήνες φοβάται να πάει σπίτι της. 4. Έλληνας φιλοξενείται 3 μήνες δεν έχει που να πάει. 5. Έλληνας φιλοξενείται 2 μήνες δεν έχει που να πάει. 6. Ελληνίδα φιλοξενείται 2 μήνες δεν έχει που να πάει. Οι τέσσερεις εξ αυτών φιλοξενούνται σε παθολογικές κλινικές και οι δύο σε παθολογικές- οικολογικές κλινικές. ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ. 7. Έλληνας φιλοξενείται πάνω από 1 μήνα δεν έχει που να πάει. 8. Έλληνας φιλοξενείται πάνω από 1 μήνα δεν έχει που να πάει. 9. Έλληνας φιλοξενείται πάνω από ένα μήνα τον έδιωξαν από ιδιωτική προνοιακή μονάδα λόγω έλλειψης χρημάτων. ΩΡΛ ΚΛΙΝΙΚΗ. 10. Έλληνας φιλοξενείται πάνω από 1 μήνα δεν έχει που να πάει. 11. Έλληνας φιλοξενείται πάνω από 1 και μισό μήνα δεν έχει που να πάει. 12. Έλληνας φιλοξενείται πάνω από 1 και μισό μήνα δεν έχει που να πάει. ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ. 13. Έλληνας φιλοξενείται πάνω από δύο μήνες δεν έχει που να πάει. και άλλοι. Τα νοσοκομεία είναι για νοσηλείες ασθενών. και όχι για φιλοξενείες ατόμων που είναι υποχρέωση των προνοιακών μονάδων.»

Διαβάστε επίσης: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»: Ασφυξία στα νοσοκομεία – Έκκληση για χρήση μάσκας κάνει η ΠΟΕΔΗΝ

«Κοκτέιλ» ιώσεων, γρίπης, κορονοϊού και διαλυμένου ΕΣΥ προκαλεί ασφυξία στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Τι γνωρίζουμε για τη νέα μετάλλαξη JN.1 – Τα πιο κοινά συμπτώματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter