Γιάννης Μιχαηλίδης: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών – «Άμεσα» η απόφαση

Γιάννης Μιχαηλίδης: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών – «Άμεσα» η απόφαση

Συζητήθηκε σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου – 19 ολόκληρες ημέρες μετά την εισαγγελική πρόταση- η έφεση του Γιάννη Μιχαηλίδη κατά του απορριπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την υφ’ όρων απόλυσή του από τη φυλακή.

Η διαδικασία η οποία διήρκησε πάνω από μία ώρα, με αναλυτικές καταθέσεις από τρεις μάρτυρες, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι, ενώ η απόφαση αναμένεται άμεσα.

«Κρίνονται πρωτίστως οι αντοχές του κράτους δικαίου»

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι συνήγοροι του Γ. Μιχαηλίδη, Γιώργος Κακαρνιάς και Θεόδωρος Μαντάς «το συμβούλιο εξέτασε κάθε πτυχή της υπόθεσης, άκουσε για την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά από 64 ημέρες απεργίας πείνας και ότι η ζωή του απεργού κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Στην περίπτωση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη δεν κρίνονται μόνον οι αντοχές της ανθρώπινης ζωής αλλά κρίνονται πρωτίστως οι αντοχές του κράτους δικαίου. Έχουμε βάσιμη αισιοδοξία ότι το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας θα εμμείνει στα ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά της ελληνικής δικαιοσύνης και θα ικανοποίησει το δίκαιο αίτημά του για υφ’όρον αποφυλάκισή του»

Σημειώνεται πως ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 64η ημέρα απεργίας πείνας με τη ζωή του να κρέμεται από μία λεπτή κλωστή καθώς η υγεία του είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη, βρίσκεται στα όρια του υπογλυκαιμικού σοκ και οι γιατροί αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα να πέσει σε κώμα.

Εδώ και περίπου επτά μήνες ο Γ. Μιχαηλίδης πληροί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για υφ’ όρων απόλυση, αφού έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση. Οι αιτήσεις του όμως έχουν απορριφθεί ήδη δύο φορές.

Την ίδια ώρα, κόλαφος για τις ελληνικές αρχές είναι η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας που εκφράζει την ανησυχία της για τον 34χρονο κρατούμενο Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και 64 ημέρες.

Δείτε επίσης: Μήνυμα του Γ. Μιχαηλίδη μέσω του Documento: «Διεκδικώ την αποφυλάκιση που δικαιούμαι»

Μεταξύ άλλων η διεθνής ΜΚΟ «καλεί τις ελληνικές αρχές να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους να προστατεύουν και να στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην υγεία, και του δικαιώματός του να έχει ιδιωτική διαβούλευση και επαφή με τον δικηγόρο του, καθώς και να επιτρέψουν στην οικογένειά του να είναι στο πλευρό του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει την ανησυχία της για τον 34χρονο κρατούμενο Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και 64 ημέρες.
Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές αρχές να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους να προστατεύουν και να στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην υγεία, και του δικαιώματός του να έχει ιδιωτική διαβούλευση και επαφή με τον δικηγόρο του, καθώς και να επιτρέψουν στην οικογένειά του να είναι στο πλευρό του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Οποιαδήποτε επανεξέταση της τρέχουσας κατάστασης του Μιχαηλίδη θα πρέπει να λάβει υπόψη στις διαβουλεύσεις τις ανησυχίες σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα του Μιχαηλίδη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην υγεία και του δικαιώματός του να μιλήσει εμπιστευτικά με τον δικηγόρο του.
Οι κρατούμενες/-οι απεργοί πείνας πρέπει να μπορούν να ασκούν αποτελεσματικά το δικαίωμά τους στην υγεία. Θα πρέπει να έχουν επαρκή πρόσβαση σε ειδικευμένους επαγγελματίες υγείας που παρέχουν υγειονομική περίθαλψη σύμφωνα με την ιατρική δεοντολογία, συμπεριλαμβανομένων των αρχών της εμπιστευτικότητας, της αυτονομίας και της συναίνεσης μετά από ενημέρωση. Η απεργία πείνας ενός ατόμου δεν πρέπει να θίγει καμία άλλη πτυχή της υγειονομικής του περίθαλψης. Οι αρχές δεν πρέπει ποτέ να απαιτούν από τους επαγγελματίες υγείας που περιθάλπουν απεργούς πείνας να ενεργούν κατά τρόπο αντίθετο προς την επαγγελματική τους κρίση ή την ιατρική δεοντολογία.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter