Γιατί ο Μητσοτάκης διστάζει στην άμεση κατάθεση του ασφαλιστικού;

Γιατί ο Μητσοτάκης διστάζει στην άμεση κατάθεση του ασφαλιστικού;

Είναι ο φόβος των αντιδράσεων εν μέσω μάλιστα μιας δυσάρεστης εξέλιξης της πανδημίας παρά το ότι η κυβέρνηση ήθελε να πιστεύει σε ένα καλό σενάριο, ίσως και να ονειροβατούσε παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών;

Ο λόγος για την υπαναχώρηση Μητσοτάκη όσον αφορά την χρονική μετατόπιση – για τον Σεπτέμβριο – του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό ενώ ο υπουργός Εργασίας Κώστας Χατζηδάκης -και άλλα κυβερνητικά στελέχη- το ήθελαν για τώρα.

Η ανακοίνωση μάλιστα έγινε από τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης δεν απέκλεισε την τακτική της «σαλαμοποίησης» της κοινοβουλευτικής διαδικασίες, ενώ υπάρχουν οι εκτιμήσεις πως η αναβολή οφείλεται στις κοινωνικές αντιδράσεις αλλά και στις ενστάσεις με αφετηρία τις Βρυξέλλες για τις επιπτώσεις των αλλαγών στο δημόσιο χρέος.

Αλλά ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή με ανάρτησή του στο facebook έχει και μια άλλη άποψη που δεν αναιρεί καθόλου τα προηγούμενα.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Αντώναρο η αναβολή της ψήφισης «του εκτρώματος του ασφαλιστικού» είναι κίνηση τακτικής γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα για πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο και δεν θέλει άλλα μέτωπα.

Τώρα πως υπό την απειλή της νέας μεγάλης έξαρσης της πανδημίας ο πρωθυπουργός σκέφτεται τις εκλογές, είναι άλλη συζήτηση…

Εξάλλου ανέμελος ήταν πάντα, ό,τι θέλει σκέφτεται…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter