Γιατί χώρισαν Μέσι και Μπαρτσελόνα – Και στο βάθος η περίφημη European Super League!

Γιατί χώρισαν Μέσι και Μπαρτσελόνα – Και στο βάθος η περίφημη European Super League!

Το διαζύγιο Μέσι Μπαρτσελόνα μετά από 17 χρόνια μπορεί να σόκαρε τους ποδοσφαιρόφιλους σε όλο τον κόσμο όμως έχει πλούσιο παρασκήνιο, μπόλικο σασπένς και πολύ χρήμα…

Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ, στο βάθος του τούνελ βρίσκεται η… European Super League! Θυμάστε; Πρόκειται για την περιβόητη κίνηση 12 πανίσχυρων συλλόγων της Ευρώπης να απεμπλακούν από την UEFA και τα εθνικά τους πρωταθλήματα και να δημιουργήσουν ένα νέο κλειστό πρωτάθλημα συλλόγων παρέα με άλλες 8 ομάδες που θα προσκαλούσαν στη διοργάνωση.

Στη κίνηση εκείνη του περασμένου Μαρτίου, που ναυάγησε σχεδόν εν τη γενέσει της μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, είχαν πρωτοστατήσει τρεις σύλλογοι. Η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Γιοβέντους. Πνιγμένες στα χρέη δεκάδων εκατομμυρίων, οι τρεις σύλλογοι προχώρησαν στη δημιουργία της νέας Λίγκας βάση των οικονομικών στοιχείων της οποίας, θα μπορούσαν εύκολα σε μια τριετία να μηδενίσουν τα χρέη τους και να έχουν και κέρδη, αφού τα ποσά από εξασφαλισμένες χορηγίες ήταν αστρονομικά!

Το εγχείρημα ναυάγησε, οι ομάδες που αρχικά δέχτηκαν να μετάσχουν, έκαναν πίσω εξ αιτίας των αντιδράσεων των οπαδών τους και η Λίγκα διαλύθηκε. Όμως, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους έμειναν αμετακίνητες στις θέσεις τους και δήλωσαν ότι δεν θα σταματήσουν να επεξεργάζονται την νέεα λίγκα και ότι σύντομα θα επανέλθουν, παρά τις απειλές της UEFA και των Εθνικών Ομοσπονδιών τους…

Δεν θέλουν το δάνειο

Πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται λίγο πολύ και η αιτία του διαζυγίου» των δύο πλευρών, του Λιονέλ Μέσι και της Μπαρτσελόνα. Κι αυτό γιατί, οι Καταλανοί δεν μπόρεσαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του 34χρονου Αργεντινού σούπερ σταρ, καθώς δεν επιθυμούν να λάβουν χρήματα από το τραπεζικό δάνειο των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ που πέτυχε και πήρε η ισπανική La Liga για να τα μοιράσει στις 20 ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα λάβουν από 280 εκατ. ευρώ, με τους Καταλανούς να μπορούν έτσι να πληρώσουν το νέο χρυσό συμβόλαιο του Μέσι. Το 70% του δανείου θα δοθεί για τις υποδομές, το 15% για αναχρηματοδότηση του χρέους και το υπόλοιπο θα πάει για την επέκταση του ορίου μισθών.

Όμως οι δύο ομάδες αρνούνται τη σύναψη του συγκεκριμένου δανείου που πήρε η ισπανική Λίγκα γιατί όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, θα έχουν δέσμευση να αγωνίζονται για τα επόμενα 40 χρόνια στη La Liga, όσο δηλαδή θα διαρκέσει η αποπληρωμή. Όμως έτσι δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στην υπό σύσταση European Super League, την οποία δεν έχουν πάψει να επεξεργάζονται παρέα με την ιταλική Γιουβέντους!

Μοιραία χωρίς τα 280 εκατ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να καλύψει το νέο συμβόλαιο του Μέσι. Ο δε Αργεντίνος δεν δέχεται άλλη μείωση και μοιραία οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε ναυάγιο…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter