Γλυφάδα: Συνελήφθη 52χρονος «τραπεζίτης» για ξέπλυμα 250 εκατ. ευρώ από εμπόριο ναρκωτικών

Γλυφάδα: Συνελήφθη 52χρονος «τραπεζίτης» για ξέπλυμα 250 εκατ. ευρώ από εμπόριο ναρκωτικών

Τη σύλληψη ενός 52χρονου έλληνα στη Γλυφάδα, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση 250 εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών ανακοίνωσε η Europol την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, η Europol αναφέρει ότι άνδρας «διαβόητος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που καθαρίζει τα βρώμικα χρήματα των κορυφαίων εγκληματιών του κόσμου, συνελήφθη στις 31 Μαΐου στην Αθήνα στην Ελλάδα». Η σύλληψή του έγινε μετά από μια μακρά έρευνα από την Ολλανδική Αστυνομία για τις δραστηριότητες αυτού του παράνομου τραπεζίτη που δραστηριοποιείται στην Ολλανδία. Ο άνδρας είναι ύποπτος για την ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε εκατομμύρια ευρώ σε μηνιαία βάση για εγκληματίες.

Αυτή η σύλληψη υποστηρίχθηκε στο πλαίσιο της Επιχειρησιακής Ομάδας Εργασίας TOKEN που συστάθηκε στην Europol με στόχο τα δίκτυα που διευκολύνουν τις υπόγειες τραπεζικές συναλλαγές παγκοσμίως.

Σημειώνεται πως ο 52χρονος αναζητείτο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης ως διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών.

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα προερχόμενα από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ευρώ, δολάρια ΗΠΑ, δολάρια Καναδά , δολάρια Αυστραλίας, ελβετικά φράγκα, λίρες Τουρκίας, Dirhams Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Rand Νοτίου Αφρικής.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Αττικής συνεχίζει τη συνεργασία με τις αντίστοιχες ολλανδικές Αρχές και με τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές της χώρας, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες περί νομιμοποίησης εσόδων στην Ελλάδα προερχομένων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή: ΕΡΤ, Ieidiseis.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter