Γλυκά Νερά: Ξεκινάει το Εφετείο για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν – Στο εδώλιο ξανά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Γλυκά Νερά: Ξεκινάει το Εφετείο για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν – Στο εδώλιο ξανά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Ενώπιον του δικαστηρίου, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, θα βρεθεί πάλι ο 35χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που σκότωσε τον Μάϊο του 2021 τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς μες στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.
Το αποτρόπαιο έγκλημα τελέστηκε δίπλα στο μόλις εννέα μηνών παιδί τους, ενώ ο καθ’ ομολογία δολοφόνος κατάφερε με κυνικό τρόπο να εμπαίξει τις αρχές αποπροσανατολίζοντας τις έρευνες και παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως θύμα κακοποιών που χωρίς έλεος σκότωσαν τη σύζυγό του. Μάλιστα προκειμένου να πείσει τις αρχές για τους απάνθρωπους δήθεν ληστές – δολοφόνους σκότωσε και τον σκύλο της οικογένειας.

Στον Μπ. Αναγνωστόπουλο επιβλήθηκε πρωτόδικα ποινή ισόβιας κάθειρξης και πρόσκαιρη κάθειρξη έντεκα ετών και έξι μηνών κατά συγχώνευση, ενώ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση η δολοφονία της Καρολάιν τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αφού ο κατηγορούμενος «απόφραξε βίαια τις αεροφόρους οδούς του θύματος που κοιμόταν, θέτοντας σε διαδρομή τον ασφυκτικό μηχανισμό, του οποίου είχε τον απόλυτο έλεγχο επί έξι συνεχόμενα λεπτά. Καθ’ όλη τη διάρκεια τέλεσης της ανθρωποκτόνου πράξης ο κατηγορούμενος είχε τον χρόνο να υπαναχωρήσει από αυτήν, πλην όμως δεν λειτούργησαν οι ανασταλτικοί μηχανισμοί που θα τον απέτρεπαν από τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας, παρότι αυτός είχε πλήρη συναίσθηση, λόγω της άμεσης σωματικής επαφής του με το θύμα και των ειδικών γνώσεων παροχής πρώτων βοηθειών που διέθετε […] Οι ενέργειές του καταδεικνύουν την ιδιαίτερη σκληρότητά του, την απουσία συντριβής του από την πρόκληση θανάτου της συζύγου του και του ζώου τους, την πρωτοφανή ψυχρότητα και μεθοδικότητα με την οποία προέβη στον σχεδιασμό και στην τέλεση των εγκληματικών ενεργειών, καθώς και την εργώδη προσπάθειά του να αποσείσει κάθε ίχνος ευθύνης για τις πράξεις του».
«Προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος εκδήλωνε με τρόπο υπερβολικό την ανησυχία του για την πορεία της εγκυμοσύνης και την υγεία του εμβρύου, με αποτέλεσμα να επιτείνεται η ανασφάλεια, η ανησυχία και το αίσθημα ανεπάρκειας, που ήδη ένιωθε η σύζυγος του λόγω της προγενέστερης αποβολής και της έλλειψης σχετικής εμπειρίας. Εκτός αυτού, η Καρολάιν είχε ήδη αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι η σχέση της με τον κατηγορούμενο ήταν δυσλειτουργική και να αμφιβάλλει για το μέλλον του γάμου της. Α το ημερολόγιο του θύματος προκύπτει ότι παρά την γέννηση του παιδιού τους, εκείνη είχε εκφράσει στον κατηγορούμενο την επιθυμία της για διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης τους και περαιτέρω είχε προβεί σε ενέργειες αναζήτησης κατοικίας» αναφέρουν οι δικαστές στην υπ΄αριθμόν 716/2022 απόφασή τους, που αποτελείται από 35 σελίδες, ενώ σε άλλο σημείο τονίζουν:
«Το ζευγάρι ήταν τελείως αποκομμένο από το οικογενειακό περιβάλλον, ενώ ο κατηγορούμενος επιλέγοντας να μισθώσει σπίτι στα Γλυκά Νερά την απέκλεισε από την εξακολούθηση των σπουδών της αλλά κι από την ανάπτυξη οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας, θεωρούσε δεδομένη και αυτονόητη την παρουσία του σε κάθε συναναστροφή της συζύγου του με αποτέλεσμα να δημιουργείται σε εκείνη αίσθημα διαρκούς ελέγχου των κινήσεων της, ενώ της στερούσε μετρητά χρήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προβεί σε απλές συναλλαγές τις καθημερινότητας της».
Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter