Guardian για Καϊλή: Είχε το παρατσούκλι «εκπρόσωπος τύπου του λόμπι του Κατάρ»

Guardian για Καϊλή: Είχε το παρατσούκλι «εκπρόσωπος τύπου του λόμπι του Κατάρ»

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με μαρτυρίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Εύα Καϊλή και τη στάση της απέναντι στο Κατάρ φιλοξενεί ο Guardian δίνοντας νέα διάσταση στο πρωτοφανές σκάνδαλο που συγκλονίζει τον πιο κεντρικό θεσμό της ΕΕ, ενόψει και της απολογίας της Ελληνίδας ευρωβουλευτή στις 22 Δεκεμβρίου.

«Η Εύα Καϊλή ήταν η εκπρόσωπος της Ρομπέρτα Μετσόλα (πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) για την Μέση Ανατολή. Είχε μεγάλο ενδιαφέρον για το Κατάρ. Ορισμένοι συνάδελφοι είχαν δώσει στην κυρία Καϊλή το παρατσούκλι “εκπρόσωπος τύπου του λόμπι του Κατάρ”» σημειώνει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης – Ανδρουλάκης: Το Μαξίμου καθοδηγούσε την Καϊλή για να συγκαλύψει τις υποκλοπές (Video)

Στο άρθρο αναφέρεται μαρτυρία ευρωβουλευτή ο οποίος θυμάται ότι κατά τη διάρκεια ενός καφέ με την Εύα Καϊλή, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του ζήτησε τη βοήθειά του “προκειμένου να βελτιωθεί” ένα κείμενο συμπερασμάτων για το Κατάρ και το Μουντιάλ.

Όταν, δε, στη συνέχεια οι Ευρωβουλευτές καταδίκασαν τους θανάτους χιλιάδων μεταναστών εργατών κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για το Μουντιάλ καλώντας το Κατάρ να διεξάγει έρευνες «η Εύα Καϊλή ήταν δυσαρεστημένη» αναφέρει ο Guardian. «Σκέφτηκα ότι, οκ, δεν ξέρω γιατί ενδιαφέρεται να στηρίξει τόσο πολύ το Κατάρ» λέει ο συγκεκριμένος Ευρωβουλευτής στη βρετανική εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης – Qatargate – Le Soir: Στο «μικροσκόπιο» οι δοσοληψίες του συντρόφου της Καϊλή με το Μαρόκο – Ερωτήματα για το Pegasus

Στο ίδιο άρθρο γίνεται, επίσης, ειδική αναφορά στην περιβόητη ομιλία της Εύας Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία χαρακτήρισε το Κατάρ ως «πρωτοπόρο χώρα για τα εργασιακά δικαιώματα», αγνοώντας αμέτρητες αναφορές για τους θανάτους εργατών.

Όπως λέει η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Χάνα Νόιμαν η οποία ήταν πρόεδρος της επιτροπής του ΕΚ για τις σχέσεις με τις χώρες της Αραβικής χερσονήσου «η Εύα Καϊλή είχε θέσεις που συχνά ήταν ταυτόσημε με αυτές που θα είχε ο πρέσβης του Κατάρ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter