Qatargate – Le Soir: Στο «μικροσκόπιο» οι δοσοληψίες του συντρόφου της Καϊλή με το Μαρόκο – Ερωτήματα για το Pegasus

Qatargate – Le Soir: Στο «μικροσκόπιο» οι δοσοληψίες του συντρόφου της Καϊλή με το Μαρόκο – Ερωτήματα για το Pegasus

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος έχει συλληφθεί από τις βελγικές αρχές και ομολογήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση του Qatargate, λάμβανε χρήματα τόσο από το Κατάρ όσο και από το Μαρόκο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Soir, που πρώτη αποκάλυψε το σκάνδαλο.

Για τους δημοσιογράφους της Le Soir η έρευνα πλέον επικεντρώνεται στο Μαρόκο όπου η κρατική υπηρεσία πληροφοριών DGED αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά. Η επαφή του Τζιόρτζι γινόταν μέσω του Αμπντεραχίμ Ατμούν, πρέσβη της χώρας στην Πολωνία, ενώ ντοκουμέντα που επικαλείται η βελγική εφημερίδα καταδεικνύουν τον σημαίνοντα ρόλο δύο ακόμη πρακτόρων στο Qatargate.

Η όλη υπόθεση βέβαια γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, καθώς ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν συνεργάτης του ευρωβουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Κοτσολίνο, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις PEGA.

Τονίζεται πως το Μαρόκο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις επιχειρήσεις παρακολούθησης μέσω Pegasus της NSO. Η βορειοαφρικανική χώρα είχε στοχεύσει τόσο τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όσο και τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ. Ως εκ τούτου, αποτελεί απορίας άξιον εάν το Μαρόκο είχε «μάτια και αυτιά» στην κρίσιμη επιτροπή PEGA.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter