Γυναικοκτονία στην Κω: Τα στοιχεία που θα «δείξουν» τον δολοφόνο της 27χρονης Αναστάζια

Γυναικοκτονία στην Κω: Τα στοιχεία που θα «δείξουν» τον δολοφόνο της 27χρονης Αναστάζια

Περισσότερο «φως» στην υπόθεση της γυναικοκτονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω αναμένεται να πέσει τις επόμενες ώρες καθώς τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να οδηγήσουν τις Αρχές πιο κοντά στην άκρη του νήματος.

Δείτε επίσης: Γυναικοκτονία στην Κω: Τα πρώτα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Ειδικότερα, συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον δράστη ή τους δράστες της δολοφονίας της 27χρονης Πολωνής στο νησί της Κω.

Οι έρευνες εστιάζονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι θα προκύψουν στοιχεία για το ποιος (ή ποιοι) είναι οι δράστες της δολοφονίας.

Στο επίκεντρο των ερευνών παραμένει ο 32χρονος, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που συνάντησε την άτυχη κοπέλα και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός στη δολοφονία και τη μεταφορά της σορού.

Λέων: Τα πειστήρια μπορούν να μας δώσουν τον δράστη

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων: «Σε αυτές τις περιπτώσεις πράγματι υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία που είναι η πρόοδος της σήψης και μάλιστα πρέπει να τονίσουμε το εξής: Όταν μια σορός βρίσκεται εκτεθειμένη, η σήψη έρχεται πολύ πιο γρήγορα. Μπορώ να σας πω ακόμα και τρεις φορές πιο γρήγορα απ’ ό, τι για παράδειγμα μια σορός η οποία έχει ενταφιαστεί».

Και συνέχισε: «Άρα σίγουρα η αποσύνθεση είχε επέλθει σε τέτοιο βαθμό που δημιούργησε εκ των πραγμάτων δυσκολίες στον ιατροδικαστή. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι είναι ακόμα νωρίς, έτσι για να έχουμε την πλήρη εικόνα».

«Θα μου επιτρέψετε από την εμπειρία μου να προσθέσω ότι, πέρα από τις ιστολογικές εξετάσεις και οι τοξικολογικές εξετάσεις από την άτυχη κοπέλα νομίζω ότι θα μας δώσουν μια εικόνα. Μια εικόνα που πιθανά να εξηγεί και γιατί δεν έχουμε τέτοιους τραυματισμούς σοβαρούς ώστε να συνάδουν με ένα είδος εν πάση περιπτώσει ασφυκτικού θανάτου και να μπορούν να μας καθορίσουν επακριβώς τον μηχανισμό του θανάτου» ανέφερε στη συνέχεια για να εξηγήσει:

«Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι όταν για παράδειγμα σε ένα θύμα μπορεί να της έχουν χορηγηθεί ουσίες, για παράδειγμα ναρκωτικές ουσίες ή άλλες ουσίες και οι αναστολές της απέναντι σε ένα φαινόμενο βιασμού είναι πάρα πολύ περιορισμένες και προφανώς και οι αντιστάσεις είναι πάρα πολύ περιορισμένες άρα εκεί δεν αναμένουμε να δούμε τα χαρακτηριστικά σημάδια βίας, όπως θα βλέπαμε σε αντίθετη περίπτωση».

«Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα πειστήρια τα οποία έχουν συλλεγεί αλλά και σημεία από το σώμα της σορού τα οποία μπορούν να μας δώσουν πράγματι τον δράστη της υπόθεσης. Σας θυμίζω ότι κάνουμε δειγματοληψία κάθε φορά και από τα γεννητικά όργανα σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά και από άλλα σημεία του σώματος, για παράδειγμα νύχια αλλά και από τα πειστήρια. Όλα αυτά θα μας δώσουν πολύτιμο γενετικό υλικό τα οποία καταρχάς θα μας δώσουν το δράστη και κατά δεύτερο λόγο πιθανά και συνεργούς. Γιατί αν υπάρχουν, όπως άκουσα, στοιχεία όπως σακούλες και άλλα πειστήρια τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη μεταφορά, είναι πιθανό να βρούμε περισσότερα του ενός γενετικά υλικά, δηλαδή γενετικά υλικά που να αντιστοιχούν αφενός στο δράστη, αφετέρου συνεργούς».

Ασφυκτικός θάνατος

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας δημοσιεύτηκε η ιατροδικαστική εξέταση που δείχνει ότι ο θάνατος της νεαρής κοπέλας προήλθε από ασφυξία, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής τρόπος, εάν δηλαδή ο θάνατός της προκλήθηκε από πνιγμό με τα χέρια ή εάν έγινε με κάποιο βρόγχο και αυτό γιατί το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Έφυγαν από την Κω ο σύντροφος και η μητέρα της 27χρονης

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, άδεια να φύγουν από το νησί της Κω, δόθηκε από την ΕΛΑΣ τόσο στον 28χρονο σύντροφο της Αναστάζια, μετά τις καταθέσεις που έδωσε, όσο και στην μητέρα της.

Τόσο η μητέρα της Αναστάζια όσο και ο σύντροφός της ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το νησί, με την ΕΛΑΣ να το επιτρέπει στον τελευταίο, αφού δεν είναι ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης. Ζήτησαν ωστόσο και στους δύο να παραμείνουν στη διάθεσή τους εφόσον και όταν τους ζητηθεί.

Ο 28χρονος Πολωνός σύντροφος της Αναστάζια κλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες να δώσει καταθέσεις στην Αστυνομία αρκετές φορές και μάλιστα χθες εξετάστηκε για αρκετές ώρες. Κατάθεση έδωσε και η μητέρα της νεαρής κοπέλας.

Το SMS

Ο νεαρός Πολωνός όπως διευκρινιστηκε αρμοδίως δεν είναι ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια, ωστόσο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για κάποιες αρχικές του καταθέσεις σε σχέση με το κατά πόσο το ζευγάρι γνώριζε τον ύποπτο Μπαγκλαντεσιανό (ο οποίος περιστασιακά εργαζόταν και στο ξενοδοχείο που εργάζονταν και εκείνοι) αλλά και για κάποια SMS που φέρεται να του είχε στείλει η φίλη του το βράδυ της Δευτέρας.

Δείτε επίσης: Κως: Πληθαίνουν τα ερωτήματα – Στο «μικροσκόπιο» μήνυμα της 27χρονης προς τον σύντροφό της (Video)

Αύριο η απολογία του 32χρονου

Την ίδια ώρα, ο 32χρονος, που είναι βασικός ύποπτος, αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου αφού ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Όλα αυτά στον απόηχο της παρέμβασης του πρωθυπουργού της Πολωνίας, ο οποίος ζήτησε να εκδοθεί για να δικαστεί εκεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter