Η Alfa Romeo τίμησε τον Ennio Morricone

Η Alfa Romeo τίμησε τον Ennio Morricone

Η ιταλική εταιρεία τίμησε το διάσημο συνθέτη των soundtrack μερικών από τα πιο δημοφιλή γουέστερν στην ιστορία του κινηματογράφου, συμμετέχοντας σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στη Λάρισα.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος. Η υπόγεια Ρωμαϊκή Δεξαμενή του Διοκλητιανού στη Λάρισα φιλοξένησε την προβολή της θρυλικής ταινίας «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» του 1966 που χαρακτηρίστηκε από την αριστουργηματική μουσική του Morricone.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε η Alfa Romeo, μία μάρκα που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους κινηματογραφικούς σκηνοθέτες, με μοντέλα της όπως η Spider “Duetto” στην ταινία «Ο Πρωτάρης» του 1967 και η 6C στην ταινία «Ο Νονός» του 1972 να αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην 7η τέχνη.

«Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» είναι η τρίτη ταινία της «Τριλογίας των Δολαρίων», μετά το «Για Μια Χούφτα Δολάρια» (1964) και το «Μονομαχία Στο Ελ Πάσο» (1965). Σκηνοθετήθηκε από τον Sergio Leone, με τον οποίο ήταν συμμαθητής ο Morricone, με πρωταγωνιστές στους αντίστοιχους ρόλους τους Clint Eastwood, Lee Van Cleef και Eli Wallach.

Η ταινία συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και προβάλλεται για πρώτη φορά παγκοσμίως σε χώρο αρχαιολογικού μνημείου. Παράλληλα στο χώρο της προβολής το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τα μοντέλα της Alfa Romeo που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter