Η Αρχή για το Ξέπλυμα και ο έλεγχος προσώπων που σχετίζονται με την τρομοκρατία

Η Αρχή για το Ξέπλυμα και ο έλεγχος προσώπων που σχετίζονται με την τρομοκρατία

Μία λίστα με ονόματα που κατά το παρελθόν είχαν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, ή είναι στο παρόν ύποπτα, διαθέτει η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Πρόκειται για πρόσωπα είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό κάποια από τα οποία περιλαμβάνονται σε λίστες και του ΟΗΕ.

Τα πρόσωπα αυτά διερευνώνται διαχρονικά από το αρμόδιο τμήμα της Αρχής για το Ξέπλυμα. Αρμοδιότητα άλλωστε του συγκεκριμένου τμήματος είναι η καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία. Μάλιστα, οι αρμοδιότητές της αφορούν μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, της χρηματοδότησης της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής κτλ.

Κατά καιρούς η λίστα αυτή «επικαιροποιείται» εάν καταφτάσουν πληροφορίες για πρόσωπα που σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις ανά τον κόσμο. Αναφορικά πάντως με τα τεκταινόμενα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, τουλάχιστον προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποια στοιχεία ή σχετικά αιτήματα από υπηρεσίες που να ζητούν από την Αρχή στοχευμένη έρευνα σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, όπως διαβεβαίωναν το Documentonews πηγές από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter