Η Microsoft έβαλε και επίσημα ιστορική ταφόπλακα στον Internet Explorer

Η Microsoft έβαλε και επίσημα ιστορική ταφόπλακα στον Internet Explorer

Η 15η Ιουνίου 2022 θα αποτελέσει μία ιστορική ημερομηνία για το internet, τους χρήστες του, αλλά και τη Microsoft, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα ότι την παραπάνω ημερομηνία ο θρυλικός Internet Explorer τερματίζει το πολύχρονο ταξίδι του.

Ειδικότερα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι στις 15 Ιουνίου 2022 θα τερματιστεί οποιαδήποτε υποστήριξη για τον Internet Explorer στις περισσότερες εκδόσεις για Windows 10, και παροτρύνει τους χρήστες να στραφούν στον Microsoft Edge που εδώ και καιρό υποστηρίζει ως το βασικό της πρόγραμμα για την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από την ημερομηνία αυτή και μετά δε θα υπάρχει καμία υποστήριξη σταθερότητας και ασφάλειας για τον Internet Explorer.

Ο Internet Explorer φέρει μεγάλη «ευθύνη» για τη διάδοση του διαδικτύου, αλλά και για τη σημαντική αύξηση της δημοτικότητας των Windows, καθώς ήταν το πρώτο δημοφιλές πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο που διατίθετο δωρεάν από τη στιγμή που παρουσιάστηκε (το 1995), ενώ ο μέχρι τότε κυρίαρχος browser (navigator) της πάλαι ποτέ κραταιάς Netscape διατίθετο κατόπιν τιμήματος.

Το γεγονός αυτό οδήγησε στην εκρηκτική αύξηση της δημοτικότητάς του, που «συμπαρέσυρε» και τα Windows της Microsoft, μέσα στα οποία επίσης ενσωματωνόταν.

Ωστόσο τα τελευταία 10-15 χρόνια άρχισε να χάνει σταθερά έδαφος κυρίως από τον Firefox του ιδρύματος Mozilla, και τον Chrome της Google, ενώ και η Microsoft παρουσίασε τον νεώτερο Edge, το 2015, βάζοντας σταδιακά στο περιθώριο τον Internet Explorer.

Έτσι σταδιακά η δημοτικότητα του Internet Explorer άρχισε να πέφτει, και τελικά η Microsoft ανακοίνωσε την οριστικλη ημερομηνία κατά την οποία ο πιο πετυχημένος διαχρονικά browser να περάσει στην ιστορία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter