Η Ρωσία παρέδωσε στον Λίβανο δορυφορικές φωτογραφίες για την έκρηξη στη Βηρυτό το 2020

Η Ρωσία παρέδωσε στον Λίβανο δορυφορικές φωτογραφίες για την έκρηξη στη Βηρυτό το 2020

Η Ρωσία έστειλε στον Λίβανο τις δορυφορικές φωτογραφίες που διαθέτει για το λιμάνι της Βηρυτού πριν και μετά την τεράστια έκρηξη που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2020, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε σήμερα, Δευτέρα, στην Μόσχα με τον Λιβανέζο ομόλογό του.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι συμφώνησε να παραδώσει τις δορυφορικές φωτογραφίες μετά από αίτημα του προέδρου του Λιβάνου Μισέλ Αούν. Η έκρηξη ήταν η χειρότερη καταστροφή της χώρας σε καιρό ειρήνης.

“Κατόπιν αιτήματος της λιβανέζικης κυβέρνησης, παραδώσαμε σήμερα υλικό που ετοίμασε η Roscosmos… δορυφορικές φωτογραφίες και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν στην έρευνα των αιτιών αυτού του περιστατικού. Το ζήτημα αυτό αντιμετωπίζεται πλέον με αρκετά μεγάλη προσοχή στον Λίβανο» δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αλήθεια στο ζήτημα αυτό θα λάμψει.

Η έκρηξη, μια από τις μεγαλύτερες μη πυρηνικές εκρήξεις στον κόσμο, που σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου του 2020, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 215 άνθρωποι, να τραυματισθούν χιλιάδες και να καταστραφεί ένα μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Η έρευνα για τα αίτιά της συνεχίζεται.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο Λιβανέζος ομόλογός του, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ, συζήτησαν επίσης την πιθανή συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στην ανοικοδόμηση υποδομών που καταστράφηκαν από την έκρηξη, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει τις εταιρείες που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στα έργα αυτά.

In this photo taken from footage from a drone and provided by the Russian Emergency Situations Ministry press service, Rescue teams including Russians team search for missing people near the site of last Tuesday’s explosion that hit the seaport of Beirut, Lebanon, on Saturday, Aug. 8, 2020. Senior officials from the Middle East and Europe started arriving in Lebanon on Saturday in a show of solidarity with the country that suffered a deadly explosion this week that caused large-scale damage in the capital Beirut. (Ministry of Emergency Situations press service via AP)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter