Η Σλοβενία γίνεται η πρώτη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης που επιτρέπει τον ομόφυλο γάμο και την τεκνοθεσία

Η Σλοβενία γίνεται η πρώτη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης που επιτρέπει τον ομόφυλο γάμο και την τεκνοθεσία
Φωτογραφία Αρχείου

Η τροπολογία που επιτρέπει τον ομόφυλο γάμο και την τεκνοθεσία πέρασε την Τρίτη στη Σλοβενία. Γεγονός που οδήγησε στην μετατροπή της Σλοβενίας στην πρώτη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης που νομοθετεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρόκειται για τροποποίηση του οικογενειακού δικαίου από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, την οποία 48 βουλευτές. Οι 28 την καταψήφισαν και ένας απείχε.

Τον περασμένο Ιούλιο το Ανώτατο Δικαστήριο της Σλοβενίας έκρινε ότι ο νόμος που όριζε τον γάμο μόνο ως ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα προωθούσε διακρίσεις. Ανέστειλε την ισχύ των επίμαχων άρθρων και ζήτησε από το κοινοβούλιο να υιοθετήσει τροπολογία εντός έξι μηνών.

«Αναγνωρίζουμε δικαιώματα σε ζευγάρια του ίδιου φύλου, που θα έπρεπε να έχουμε αναγνωρίσει εδώ και πολύ καιρό», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Σιμόν Μάλιεβατς κατά την παρουσίαση της τροπολογίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDS), επέκρινε την τροπολογία, με την πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του SDS να τονίζει πως «οι καλύτεροι πατέρες (που υπάρχουν) δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ μια μητέρα, και το αντίστροφο».

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter