ΗΠΑ: Εισαγγελική ερευνά για φορολογικές υποθέσεις του υιού Μπάιντεν

ΗΠΑ: Εισαγγελική ερευνά για φορολογικές υποθέσεις του υιού Μπάιντεν

Υπό έρευνα βρίσκεται ο γιος του νέου Αμερικανού προέδρου, Χάντερ Μπάιντεν, καθώς χθες ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Ντελαγουέρ ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν τις «φορολογικές υποθέσεις» του.

Όπως δήλωσε ο Χάντερ Μπάιντεν, παίρνει την υπόθεση πολύ σοβαρά, αλλά είναι πεπεισμένος ότι μια «αντικειμενική αναθεώρηση» θα δείξει ότι έχει διαχειριστεί τις υποθέσεις του «νόμιμα και κατάλληλα».

Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται αναφορές, οι φορολογικές υποθέσεις του Χάντερ Μπάιντεν ερευνώνται από το 2018, προτού καν ο πατέρας του αναδειχθεί υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα.

Το Associated Press μεταδίδει η έρευνα αφορά, μεταξύ άλλων, κινέζικες επιχειρηματικές συναλλαγές και «δεν έχει καμία σχέση με φορητό υπολογιστή», όπως ισχυριζόταν ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζιουλιάνι,

Ο Χάντερ έχει βρεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο του Τραμπ και των συμμάχων του που προσπάθησαν να αμαυρώσουν τον πολιτικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν με μη αποδεδειγμένες κατηγορίες διαφθοράς σε βάρος του γιο του.

H έρευνα αφορούσε το περίφημο Ukrainegate, το γεγονός δηλαδή ότι ο Χάντερ συμμετείχε στο συμβούλιο μετόχων μιας ενεργειακής εταιρείας της Ουκρανίας, ενώ ο πατέρας του από τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ απέλυσε τον εισαγγελέα που θα ερευνούσε τυχόν παράνομες δραστηριότητες της εταιρείας.

Όμως, η Γερουσία δεν βρήκε στοιχεία για τις καταγγελίες συμπεραίνοντας μόνο ότι ο γιος του Δημοκρατικού είχε αξιοποιήσει το όνομά του, ώστε να εξασφαλίσει προσοδοφόρες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Αν και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως και ο αγώνας του για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά έδωσαν αφορμές για επιθέσεις από τον Τραμπ, ο Μπάιντεν συνέχισε να υπερασπίζεται δημόσια τον γιο του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter