ΗΠΑ: Ένοχος κρίθηκε για στασιαστική συνωμοσία ο αρχηγός των ακροδεξιών Proud Boys

ΗΠΑ: Ένοχος κρίθηκε για στασιαστική συνωμοσία ο αρχηγός των ακροδεξιών Proud Boys

Ο πρώην επικεφαλής της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής ομάδας Proud Boys, Ενρίκε Ταρίο, και τρία άλλα μέλη της ίδια οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι την Πέμπτη για στασιαστική συνωμοσία, κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Κατά τη διάρκεια σχεδόν 15 εβδομάδων δίκης, οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι τα Proud Boys που δικάζονταν έβλεπαν τους εαυτούς τους ως τον «στρατό» του Ντόναλντ Τραμπ. Εμπνευσμένοι από την οδηγία του να «σε επιφυλακή» κατά τη διάρκεια των προεδρικών debate το Σεπτέμβριο του 2020 και κινητοποιημένοι από το κάλεσμά του τον Δεκέμβριο του 2020 για μια «άγρια» διαμαρτυρία όταν συνεδρίασε το Κογκρέσο για να επικυρώσει τις εκλογές, οι εισαγγελείς είπαν ότι οι άνδρες προσπάθησαν να κρατήσουν τον Τραμπ στην εξουσία μέσω της βίας.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Ταρίο αντέδρασαν κατηγορώντας τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι εισαγγελείς έκαναν τους πέντε κατηγορούμενους αποδιοπομπαίους τράγους για μια απρογραμμάτιστη εξέγερση που προκλήθηκε από την υποκίνηση οργισμένων υποστηρικτών του Τραμπ.

Το σώμα των ενόρκων, που άρχισε να ακούει τις μαρτυρίες τον Ιανουάριο, διαβουλεύτηκε περίπου 30 ώρες κατά τη διάρκεια επτά ημερών στην Ουάσιγκτον. Ο Ταρίο, 29 ετών, και οι άλλοι δικάστηκαν για 10 κατηγορίες. Οι κατηγορίες περιελάμβαναν συνωμοσία για βίαιη αντίσταση στη νόμιμη μετάβαση της εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ στον Τζο Μπάιντεν μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020, συνωμοσία για παρεμπόδιση της επιβεβαίωσης του εκλογικού αποτελέσματος από το Κογκρέσο και παρεμπόδιση της κοινής συνόδου του Κογκρέσου. Η νομική μέγιστη ποινή είτε για στασιαστική συνωμοσία είτε για τις κατηγορίες παρεμπόδισης είναι 20 χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: ABC, NBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter