ΗΠΑ: Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία ο Τραμπ -Νέο ρεσιτάλ εμπρηστικών δηλώσεων

ΗΠΑ: Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία ο Τραμπ -Νέο ρεσιτάλ εμπρηστικών δηλώσεων

Η υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ για νέα διεκδίκηση τετραετούς παρουσίας στον Λευκό Οίκο έγινε… δέσμευση την Τρίτη, με τον 76χρονο μεγιστάνα και πρώην πρόεδρο να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2024, εν μέσω νέου ρεσιτάλ «εμπρηστικού» και διχαστικού λόγου, εναντίον του Μπάιντεν, των Δημοκρατικών αλλά και όσων… επιβουλεύονται την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε στους ακόλουθούς του ότι ο Τζο Μπάιντεν «δεν θα μείνει άλλα τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο», σημειώνοντας ότι «ενσαρκώνει τις αποτυχίες της αριστεράς και τη διαφθορά της Ουάσινγκτον». Παρά το γεγονός πως τα αποτελέσματα των Ενδιάμεσων Εκλογών σε Βουλή και Γερουσία «ψαλίδισαν» τις προσδοκίες των Ρεπουμπλικανών για την επικράτηση του περίφημου… red wave (κόκκινου κύματος), ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να επενδύσει στις μεγαλόσχημες δηλώσεις, μιλώντας επίσης με… ειδυλλιακούς όρους για την πρώτη του θητεία.

«Για να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο και τη δόξα της, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές. Αυτή δεν θα είναι δική μου εκστρατεία, θα είναι η δική μας εκστρατεία», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι παρέδωσε στον Τζο Μπάιντεν μία χώρα «που απολάμβανε ευημερίας και σεβασμού», σε αντίθεση με τον πρόεδρο των Δημοκρατικών που «έχει φέρει τις ΗΠΑ στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου».

«Ήμασταν σπουδαία χώρα και θα είμαστε ξανά», υπογράμμισε ο Τραμπ, συνεχίζοντας τις… ρητορείες του περί μεταναστευτικού, εγκληματικότητας, ενώ προχώρησε σε δεσμεύσεις για την επαναφορά τις θανατικής ποινής στους διακινητές των ναρκωτικών. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αφήσει «αιχμές» για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ, δίχως ωστόσο να μιλήσει ευθέως περί νοθείας.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η εκστρατεία του θα υποστεί πόλεμο από οργανώσεις «της αριστεράς», το «κατεστημένο» της Ουάσινγκτον και «τα μέσα ενημέρωσης». «Δεν θα φοβηθούμε. Θα επιμείνουμε. Θα προχωρήσουμε μπροστά ενάντια στο ρεύμα», ήταν το μήνυμα που έστειλε προς τους οπαδούς του κλείνοντας την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter