ΗΠΑ: Μετά το Κολοράντο, «μπλόκο» και από το Μέιν στον Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Μετά το Κολοράντο, «μπλόκο» και από το Μέιν στον Ντόναλντ Τραμπ

Οι αρχές στην αμερικανική πολιτεία Μέιν ανακοίνωσαν ότι το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Πρόκειται για μία απόφαση που ανακοινώθηκε μια εβδομάδα έπειτα από αντίστοιχη που ελήφθη στην πολιτεία του Κολοράντο, που συνδέεται με την επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021.

Διαβάστε επίσης: Ιστορικό «μπλόκο» στον Τραμπ από το Κολοράντο – «Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος»

«Δεν είναι κατάλληλος για να ασκήσει το αξίωμα του προέδρου» με δεδομένη την 14η τροπολογία του Συντάγματος, η οποία αποκλείει την ανάδειξη σε οποιοδήποτε αξίωμα προσώπων που επιδόθηκαν σε «ανταρσία», εξήγησε η Σένα Μπέλοους, η υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας Μέιν, αρμόδια για την οργάνωση των εκλογών, με επίσημο έγγραφό της.

Αντιδράσεις από τους κύκλους Τραμπ

Η απόφαση του Μέιν θα αμφισβητηθεί στη δικαιοσύνη από τον Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε αμέσως η εκστρατεία του, κι ενδέχεται να είναι το αντικείμενο τελικής προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ καταδίκασε και προσωπικά την απόφαση που πήρε η αξιωματούχος της κατ’ αυτόν «ριζοσπαστικής αριστεράς», καθότι «θερμή υποστηρίκτρια» του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν.  Η Σένα Μπέλοους ανήκει στους Δημοκρατικούς.

«Παρακολουθούμε απευθείας απόπειρα κλοπής των εκλογών και στέρησης του δικαιώματος ψήφου κάθε αμερικανού ψηφοφόρου», ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι της εκστρατείας Τραμπ.

Διαβάστε επίσης: Οι ΗΠΑ τρέμουν τη ρεβάνς του Τραμπ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ και οι… άλλοι – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση για την κούρσα των Ρεπουμπλικανών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter